Συνάντηση Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών


- Παρουσίαση του προορισμού "Ήπειρος"
- Οι Ρώσοι έδειξαν ενδιαφέρον για τα Βυζαντινά μνημεία και τον Όσιο Μάξιμο Γραικό στην Άρτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης των Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 10 και 11 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 και ήταν συνέχεια αντίστοιχης διοργάνωσης στη Μόσχα τον Ιανουάριο.



Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε στοχευμένα τον τουριστικό προορισμό «ΉΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η Ήπειρος στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες το χρόνο και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Επίσης  είχε συζήτηση  με τους Υπουργούς Τουρισμού των Ρωσικών περιφερειών &  παράγοντες της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών που ανοίγονται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος στην Ήπειρο δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά για τη συνάντηση: «Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει δυναμικά την προσέγγιση της αγοράς της Ρωσίας. Ήταν μια σημαντική δράση κατά την οποία παρουσιάσαμε στις Περιφέρειες της Ρωσίας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και συζητήσαμε τις δυνατότητες νέων  συνεργασιών.  

Ο επόμενος στόχος είναι η επισφράγιση με συγκεκριμένες συμφωνίες της τουριστικής διασύνδεσης της Ηπείρου με τη Ρωσία.

Η Ρώσικη πλευρά εντυπωσιάστηκε με τις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία γνώρισε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής  λατρείας των Βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κα Κουντουρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ρωσίας, τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και τη Μόσχα και την πρεσβεία μας στη Μόσχα τόσο για την άρτια συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια προετοιμασίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και για την άρτια οργάνωση που υπήρχε στη συγκεκριμένη συνάντηση».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ