Εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα στη Κοιλάδα Αχελώου


Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στα ιστορικά γεφύρια κατά μήκος του Αχελώου

Για κάποιους είναι ένα ταξίδι, ένα μέσο ονειροπόλησης και απελευθέρωσης από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για άλλους ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, τρόπος έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Και για κάποιους άλλους, απλά το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι! Τι είναι όμως για σένα η μουσική;



Αυτό είναι το σύνθημα της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού!  Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, 50 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να ηχήσει μια κοινή μελωδία που θα ενώσει μουσικά ανθρώπους, γενιές, κουλτούρες και παραδόσεις σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα από 160 σημεία εκδηλώσεων και πάνω από 300 καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.  Από την Τρίπολη ως τη Νίσυρο και από τη Δημητσάνα ως τη Λαμία, νέες πόλεις εντάσσονται στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να εξερευνήσουν τις πόλεις τους και να συντονιστούν στον ίδιο ρυθμό.

Η Αθήνα θα μας εισάγει στο πνεύμα της γιορτής με ένα electro pre-party στο Spinster στις 20 Ιουνίου και θα ανοίξει τις πόρτες του Ηρωδείου και του Κήπου του Μεγάρου για να φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η Θεσσαλονίκη, θα μας ταξιδέψει σε μπαρόκ εποχές με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Ροτόντα. Η κεντρική πλατεία Ξάνθης θα πλημμυρίσει με έντεχνες-λαϊκές νότες σε μια συναυλία από την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Ενετικός Λιμένας Χανίων θα μας χαρίσει μια πρωτότυπη συνεργασία 7 DJ’s – μουσικών παραγωγών και ενός visual artist που θα συναντηθούν για ένα βράδυ υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής. Στη Συκία Ξυλόκαστρου θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού με 15 εκδηλώσεις σε όλη τη παραλία.

Μουσικές «γέφυρες» θα φέρουν κοντά όλη την Κοιλάδα του Αχελώου με συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στα ιστορικά γεφύρια κατά μήκος του ποταμού, αλλά και τα Ίσθμια με μια συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίων. Μουσικές «γέφυρες» θα ενώσουν και την Ελλάδα με όλο τον κόσμο, καθώς θα διεξαχθούν διεθνείς συνεργασίες (με το University of Highlands & Islands, University of Djagora κ.a.) για 3 εργαστήρια και  συζητήσεις στο πλαίσιο του Eleusis 2021.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και για πρώτη φορά στη Χίο,με μια συμβολική μουσική εκδήλωση στο Μουσείο Μαστίχας, στα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια της Νότιας Χίου.

Σε ένα τόπο με σπουδαία μουσική παράδοση, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιλέγει να σηματοδοτήσει την αξία της μουσικής και του πολιτισμού, στο ελληνικό αλλά και το διεθνές τοπίο, με μία πρωτότυπη σύμπραξη όπου σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα, θα παρουσιάσουν αποκλειστικά για την βραδιά, μία μουσική εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη στο φυσικό τοπίο.

Αυτές και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις -που συνεχώς ανανεώνονται- θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό  Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2018 , επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και το Facebook/Europeanmusicday.gr

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δείτε το πρόγραμμα για την Κοιλάδα του Αχελώου 
Κυριακή 24 Ιουνίου

 ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ, ΠΗΓΕΣ
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 12.00 μμ
Σε συνεργασία με το Μουσικό Σχήμα «Σπύρος Νικολάου -Ανδρομέδα»

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
Έντεχνη & παραδοσιακή μουσική, Ώρα έναρξης 12.00 μμ
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου – Πάνου Μαμασούλα και τον Χορευτικό Σύλλογο «ο Ζορμπάς»
Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley

ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ
Έντεχνη & παραδοσιακή μουσική, Ώρα έναρξης 14.00 μμ
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου – Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley

ΑΧΕΛΩΟΣ ΠΟΤΑΜΙ
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 14.30 μμ
Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου – Πάνου Μαμασούλα και τον Χορευτικό Σύλλογο «ο Ζορμπάς»

ΓΕΦΥΡΑ ΑΥΛΑΚΙΟΥ
Ελληνική Λαϊκή μουσική – Ζεϊμπέκικο κλασσικό, Ώρα έναρξης 16.00μμ
Μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο «ο Ζορμπάς»

 ΓΕΦΥΡΑ ΤΕΜΠΛΑ ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ
Μουσικοχορευτική παράσταση, Ώρα έναρξης 17.00
Ελληνική Λαϊκή μουσική – Τα παιδιά του Πειραιά- Αφιέρωμα στη Μ. Μερκούρη σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο «ο Ζορμπάς»

 ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 17.30μμ
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου – Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley

ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ  ΑΧΕΛΩΟΣ
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 18.00μμ
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου – Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley

ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ
Ελληνική Λαϊκή μουσική – Συρτάκι Ζορμπάς, Ώρα έναρξης 20.30μμ
Μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο « ο Ζορμπάς»

vimapoliti.gr, sinidisi.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης