Στύλιος:Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την εκπαίδευση...


....Αλλά για την πολιτική της επιβίωση 

 Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Στύλιος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που παρουσιάζει το εν λόγω νομοσχέδιο. (Βίντεο)




Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

Τρεις Υπουργοί έχουν θητεύσει στο Υπουργείο Παιδείας, έχετε ψηφίσει αρκετούς νόμους, για την Πρωτοβάθμια, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια, την Έρευνα και την Καινοτομία.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να προσθέσει σε ότι καλό υπήρξε ( και υπήρξαν πολλά θετικά) και να δώσει το δικό της στίγμα, ήρθε με την αλαζονεία του νεοφώτιστου να ξαναανακαλύψει την Αμερική. Ακλούθησε πρακτικές που δεν έχουν εφαρμοσθεί πουθενά, αγνόησε επιδεικτικά την εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έλαβε υπόψη της την ευρωπαϊκή εμπειρία, δεν ασχολήθηκε καν με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Όλα λοιπόν τα προηγούμενά νομοθετήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αποτέλεσμα απειρίας, άγνοιας της πραγματικότητας, ιδεοληψίας, προσκόλλησης σε μία εποχή που έχει ξεπεραστεί. Αυτά πρεσβεύατε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτά ψηφίσατε. Πανεπιστήμια ανοικτά σε μπαχαλάκηδες και συλλογικότητες, ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα ως απάντηση στην ανομία, κρατικός συγκεντρωτισμός, γραφειοκρατία.

Στο σημερινό σχέδιο νόμου υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση.
• Δεν σας ενδιαφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία
• Δεν σας ενδιαφέρουν οι εκπαιδευτικοί
• Δεν σας ενδιαφέρουν οι μαθητές
• Δεν σας νοιάζει να αφήστε κάτι πίσω σας • Αυτό που σας νοιάζει είναι η πολιτική σας επιβίωση
• Να μην εξαϋλωθείτε εκλογικά και μετά υπό το βάρος της βαριάς σας ήττας διαλυθείτε
• Αυτό σας νοιάζει

Για αυτό φέρατε με τη επείγουσα διαδικασία το σημερινό νομοσχέδιο. Που δεν υπηρετεί κάποια ανάγκη, ούτε διορθώνει παθογένειες του παρελθόντος.

Στόχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να αλώσει την εκπαιδευτική διοίκηση από κομματικά στελέχη χωρίς αξιοκρατία και με μη σταθερά κριτήρια. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην εκλογική της πελατεία

Και αυτό το κάνει :
• Καταργώντας στην ουσία τους σχολικούς συμβούλους.
• Αλλάζοντας τα κριτήρια στην μοριοδότηση για τους Διευθυντές
• Συγχωνεύοντας και καταργώντας δομές με εμπειρία
• Δημιουργώντας επιτροπές διορισμένες από το Υπουργείο

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παίζετε με το μέλλον των παιδιών και τον βιοπορισμό των εκπαιδευτικών με κυνικό τρόπο. Και όλα αυτά για να διατηρήσει η κυβέρνηση την εκλογική της πελατεία. Για να μπορέστε την επόμενη των εκλογών από τη θέση της αντιπολίτευσης να αρχίσετε τον αντιμνημονιακό σας αγώνα απέναντι στα αχρείαστα μνημόνια που εσείς φέρατε.

Η κοινωνία την οποία απαξιώνει η κυβέρνηση, οι πολίτες που μαζεύτηκαν κατά χιλιάδες στις πόλεις της χώρας και τους οποίους τους χαρακτηρίζετε ακραίους, αυτή η κοινωνία είναι σκεπτόμενη, γνωρίζει το μέγεθος της πολιτικής σας απάτης, των ψεμάτων που τόσα χρόνια υιοθετήσατε.

Αυτή η κοινωνία θέλει προοπτική για την επόμενη μέρα, αλήθεια και όχι επιστροφή στις πιο φαύλες πολιτικές της μεταπολίτευσης. Αυτή η κοινωνία θα σας δώσει ηχηρή μήνυμα όποτε γίνουν οι εκλογές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης