Δυναμικές φέτος οι εκδηλώσεις στη Κορωνησία


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018 -ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΚΑΣΤΡΟ (ΚΟΥΛΙΑ) ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΚΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ 



Η Αναγνωστική και δανειστική Βιβλιοθήκη του Κάστρου (Κούλια) Κορωνησίας, φέτος θα ανοίξει της πύλες της, δυναμικά κατά το τρίμηνο του καλοκαιριού. Εκτός των νέων βιβλίων που θα παρουσιαστούν, θα προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις διάδοσης Πολιτισμού και Γνώσης.

Πιο συγκεκριμένα: 

- Η Βιβλιοθήκη θα φιλοξενήσει στο Κάστρο, γλυπτά θαλασσίων ζώων του χωριανού μας γλύπτη Σταύρου Χαλιά που θα εντυπωσιάσουν με την τεχνική τους.

- Παράλληλα, θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μουσειακού χώρου στο υπόγειο του Κάστρου, με εκθέματα αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν σε παρελθούσες εποχές και αιώνες, δείγματα της θρησκευτικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής ζωντάνιας του νησιού.

- Στην λειτουργική προσπάθεια της Βιβλιοθήκης, θα συμπεριληφθούν και ομιλίες εξειδικευμένων ερευνητών γύρω από το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, καθώς και μουσικά ρεσιτάλ μεμονωμένων καλλιτεχνών, αλλά και μουσικών συγκροτημάτων.

- Το Κάστρο, ως χώρος Πολιτισμού και άμιλλας, φέτος θα επαινέσει τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος της Κορωνησίας, αφού επί πολλά χρόνια τίμησε την Κορωνησιαία Γη, με αποκορύφωμα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, όπου με την παρουσία τους ως Χορευτικό Συγκρότημα Κορωνησίας, εμφανίστηκε στο Στάδιο αυτό το νησί μας, η Κορωνησία.

- Η Αναγνωστική και Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κάστρου (Κούλια) Κορωνησίας, φέτος θα τιμήσει τους της Αμβρακίας Χώρας άξιους , που προσέφεραν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς στην γενέτειρα πατρίδα τους την Αμβρακία Χώρα, αλλά και σ΄ όλον τον Κόσμο.

- Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας του Πολιτισμού και της άμιλλας, θεωρούμε και ευελπιστούμε, οι έπαινοι και τα βραβεία των κολυμβητών του Διάπλου του Αμβρακικού να απονέμονται στην Βιβλιοθήκη του Κάστρου από το Δήμαρχο σε ειδική τελετή.

- Ο Διάπλους του Αμβρακικού και το ψαράδικο πανηγύρι, συγκαταλέγονται στο φεστιβάλ της Κορωνησίας, αλλά και μαζί με την τελετή της εορτής του εκ Κορωνησίας Οσίου Ονουφρίου, καθώς και της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προς τιμήν των θανόντων στο Κοιμητήριο της Κορωνησίας.

- Όπου και η μεγαλοπρεπής φεστιβαλική και πολιτιστική περίοδος αυτού του Καλοκαιριού θα τελειώσει στις 9 του Σεπτέμβρη με την εορτή των Γενεθλίων της Θεοτόκου, της «Κυρίας της Κορακονησίας».

Το Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 15 Ιουνίου.

Ελπίζουμε ο Δήμος, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και στελέχη του Δήμου, να τιμήσουν την όλη προσπάθεια εμπράκτως και δια της παρουσίας τους, καθώς η όλη προσπάθεια ανεβάζει πολιτιστικά όλον το Δήμο Αρταίων.

Ευχαριστούμε Με τιμή

Ο Πρόεδρος
της Τοπικής κοινότητας Κορωνησίας Απόστολος Πατέντας 

Ο Κοσμήτωρ του Κάστρου και της Βιβλιοθήκης επί 10ετίας Κων/νος Δημ. Ρώσσος 

Ο Σύλλογος των Απανταχού Κορωνησιωτών Κων. Τσέτσικας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ