Άρτα:Συνάντηση μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής


Με ομιλητές δύο νέα στελέχη, δύο νέους ανθρώπους τον Σπύρο Καρανικόλα Αναπλ. Εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ και τον Στέφανο Παραστατίδη, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση-συζήτηση των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής, με αυξημένη προσέλευση σε σχέση με άλλες φορές, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα. 



Συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αλέξη Σερέτη και μέλη της, τον πρώην Βουλευτή Χρήστο Γκόκα τον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Άλκη Παπαχριστάκη, το μέλος στην Κ.Ε. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και το Γραμματέα του ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Χρυσοβαλάντη Αθανασίου, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Άρτας, όπου στη συνάντησή με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ μετά έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η περιοδεία έκλεισε με την κεντρική ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ.

Δύο ήταν τα συμπεράσματα από την συνάντηση των μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής, που έγινε την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Το πρώτο πως η βάση του ΚΙΝΑΛ ζητά να σταματήσουν οι πολλές διαφωνίες, οι πολλές και διαφορετικές απόψεις. Δηλαδή ζητούν ενιαία αντίληψη και πορεία, επειδή η πολυφωνία προκαλεί αμφιβολίες στο κόσμο, του στυλ «αυτοί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους». Το δεύτερο που ζητούν είναι να υπάρξει αυτόνομη πορεία τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Σπύρος Καρανικόλας όταν είπε πως το ΚΙΝΑΛ δεν δίδει χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη για να γίνει Πρωθυπουργός αλλά και δεν θα στηρίξει τον Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία καταχειροκροτήθηκε. «Ο Τσίπρας με την υπογραφή του έδωσε όλο τον πλούτο για 99 χρόνια στους δανειστές.

Μας λέει για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο όταν η δυνατότητα της χώρας για έξοδο στις αγορές είναι τελείως αποτρεπτική. Το καλοκαίρι θα χάσουμε την φθηνή χρηματοδότηση και θα μας μείνουν τα σκληρά μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση και η σκληρή εποπτεία για πολλά χρόνια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρανικόλας.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με το κυβερνών κόμμα ο κ. Καρανικόλας τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας είναι αδίστακτος εραστής της εξουσίας και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που πολιτεύεται. Διότι, τη στιγμή που έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, τι βρήκε να κάνει;

Να κατασκευάσει άθλιες συκοφαντίες για να σπιλώσει αντιπάλους – και μιλάω για το σκάνδαλο Novartis. Κλείσαν την εξεταστική άρον – άρον και προσπάθησαν να καλύψουν την ευθύνη δικών τους. Κι όταν η Φώφη Γεννηματά είπε να εξετάσουμε τη διαχρονική πορεία της δαπάνης, η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν η σιωπή. Προσπαθεί να μας πείσει πως έρχεται κοντά στην κεντροαριστερά.

Καταθέσαμε πρόταση για παράταση του νόμου Κατσέλη που ψηφίστηκε το 2010 όταν οι άλλοι έκαναν καριέρες στις πλατείες, αλλά δεν είδαμε ανταπόκριση. Εμείς το 2010 αντί να σώσουμε την παράταξη σώσαμε τη χώρα. Εάν το 2010 είχαν βάλει όλοι πλάτη, η χώρα θα είχε φύγει από το μνημόνιο. Όλα αυτά φέρουν την υπογραφή της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ ο Σπ. Καρανικόλας είπε: Εμείς ξαναπιάσαμε το νήμα της ιστορίας από την αρχή, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Και επειδή όπου και να πηγαίνω με ρωτούν για την επόμενη μέρα, θέλω να τους πω ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους –και ζητώ να το μεταφέρετε παντού- πως το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πορευτεί ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς το Ν.Δ. Εμείς θα καταθέσουμε το δικό μας πρόγραμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα δώσει χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη να γίνει Πρωθυπουργός, ούτε θα δώσει σανίδα σωτηρίας στον Τσίπρα για να παραμείνει στην εξουσία. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους. Θεμελιώδες είναι να μην υπάρχουν συντάξεις κάτω από 500 ευρώ και ζητούμε προστασία της πρώτης κατοικίας. Ζητούμε μειώσεις στη φορολογία για αγρότες και νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο σε λιγότερο χρόνο ήταν επειδή ομονόησαν οι πολιτικές δυνάμεις.

Εμείς έχουμε 8 χρόνια μνημόνιο και η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για την καρέκλα της εξουσίας. Εμείς ζητάμε εκλογές επειδή πρέπει να υπάρξει νέα αρχή και να ηττηθεί ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, το συνεχές ψέμα, να ηττηθεί στρατηγικά η συγκυβέρνηση του Τσίπρα με τον Καμμένο».

 www.ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης