Αλιευτικό Καταφύγιο θα αποκτήσει η μαγευτική Κόπραινα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής Αλιευτικού Καταφυγίου στην μαγευτική Κόπραινα της Άρτας. 

Η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών προχωρά στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 3.400.000 ευρώ. 



Σύμφωνα με αυτή, το γραφικό λιμανάκι του Αμβρακικού, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των δύο σειρών του Ντίνου Δημόπουλου ( τα Δελφινάκια του Αμβρακικού και ο Βάλτος), θα αποκτήσει αλιευτικό καταφύγιο όπου θα φιλοξενούνται τα σκάφη των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το υπό δημοπράτηση έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή προσήνεμου μόλου μήκους 1.700 μέτρων, κατασκευή υπήνεμου μόλου 120 μέτρων, κατασκευή παραλιακού μετώπου συνολικού μετώπου 60 μέτρων, τοποθέτηση πλωτού προβλήτα, έργα χερσαίας ζώνης , ηλεκτροφωτισμούς κρηπιδωμάτων και μόλων αλλά και εγκαταστάσεις περισυλλογής καταλοίπων.

Η Κόπραινα ή Αλυκή όπως είναι η νεώτερη ονομασία της βρίσκεται στα σύνορα της Άρτας με την Αιτωλοκαρνανία και αποτελούσε ένα λιμάνι με σημαντική εμπορική κίνηση από τη Βυζαντινή εποχή και καθ' όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα.

Μέχρι το 1940, το λιμάνι έσφυζε από οικονομική και εμπορική κίνηση. Μετά όμως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το λιμάνι εγκαταλείφθηκε εντελώς λόγω του μεγαλύτερου λιμανιού της Πρέβεζας που βρίσκεται πιο κοντά στο Ιόνιο πέλαγος και απορρόφησε όλη την κίνηση.

Η Κόπραινα αποτελεί εξάλλου έναν πανέμορφο τόπο στον οποίο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει .Ο παλιός πέτρινος φάρος, οι παλιές ράγες του σιδηρόδρομου και τα παλιά κτίρια συνθέτουν μια από τις ομορφότερες γωνιές του Αμβρακικού Κόλπου.

 /epirusgate.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ