Η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης


- Η αίτηση πτώχευσης θα εξεταστεί σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, καθώς η διοίκηση κατέθεσε αίτηση πτώχευσης λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο για υπαγωγή της στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα.



Με τα χρέη να ανέρχονται στα 44,658 εκατ. ευρώ και τις απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 να διαμορφώνονται στα 9,9 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση επιχειρεί να λάβει προστασία από τους πιστωτές της, η οποία είχε αρθεί στις 11 Μαΐου μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο.

Το όνομα ΒΙ.Κ.Η. που αποτελούσε συνώνυμο της ποιότητας και της γεύσης στα αλλαντικά, είναι σύντμηση της επωνυμίας της Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, η εταιρεία προέβη σε αυτές τις κινήσεις, καθώς δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την υπογραφή συμφωνίας - εξυγίανσης με την οποία θα ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις της προς τους συμβαλλόμενους στη συμφωνία. Η αίτηση πτώχευσης θα εξεταστεί την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Στην αίτησή της η εταιρεία ζητάει: -να οριστεί ημερομηνία παύσης πληρωμών -να οριστεί η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης -να οριστεί σύνδικος -να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και -να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης αλλιώς μέχρι τη συνέλευση των πιστωτών.

Παράλληλα, υπάρχει αίτημα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να διατάσσονται προληπτικά μέτρα τα οποία θα αφορούν και κάθε δικαιούχο αποχωρισμού, που θα απαγορεύουν τις ατομικές διώξεις και κάθε διαδικασία, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για απαιτήσεις σε βάρος της εταιρείας προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά των στοιχείων της, ώστε να είναι εφικτή η αναβίωση ή η πώλησή της ως συνόλου μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης.

Επιπλέον, η εταιρεία ζητάει να απαγορευθεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου σε κάθε τρίτο προμηθευτή - πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να διακόψει την παροχή των αναγκαίων για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση του πελατολογίου της υπηρεσιών υπό τον όρο εξόφλησης των κατά μήνα, τιμολογούμενων τρεχουσών υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Οι συνολικές υποχρεώσεις στο τέλος του 2017 ανέρχονταν σε περίπου 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,26 εκατ. ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Κυριότερος πιστωτής της ΒΙΚΗ είναι η Τράπεζα Πειραιώς, με τις απαιτήσεις της να ανέρχονται συνολικά σε 26,4 εκατ. ευρώ περίπου. Σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας της ΒΙΚΗ είναι υποθηκευμένο στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Αγροτική Τράπεζα.

 www.ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης