Η Άρτα τίμησε τις ηρωικές μάχες του Γριμπόβου


Για μια ακόμη χρονιά, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και φορέων της περιοχής, αλλά και πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τις επετείους των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-13.



Μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Σχισμένου, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Εκείνους που προέταξαν το καθήκον προς την πατρίδα, προς την οικογένεια προς κάθε έναν συνάνθρωπό τους. Οι ιστορικές μάχες του Γριμπόβου αποτελούν μια σελίδα της αιματοβαμμένης, αλλά και ένδοξης ελληνικής ιστορίας που οφείλουμε να γνωρίζουμε. Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση αυτή στα παιδιά μας. Είναι χρέος μας να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία του τόπου» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας, Κώστας Ζέρβας και Γιώργος Λιλής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Φώτης Καραμπάς, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας Ευθύμιος Δρόσος και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ