Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στην Άρτα


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου στην έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, ο κ. Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην εξής δήλωση: 



Το κύριο μήνυμα που στάλθηκε με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, και την ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Ηπείρου για την προοπτική ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η βούληση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό υλοποιούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για αλλαγή της εικόνας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην Άρτα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει όσα έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα και όσα είχαν ανακοινωθεί και στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο τον Οκτώβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη δημιουργία ενός ισχυρού βραχίονα τμημάτων με έδρα την Άρτα, στη βάση ενός ενοποιημένου ακαδημαϊκού χώρου και αναβάθμισης της επιστημονικής έρευνας.

Με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, της Σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, η Άρτα έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής από τη σημερινή Κυβέρνηση υλοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών.

Επιπλέον, προχωρά η θεσμοθέτηση και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα. Η ολική αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου στη βάση των ακαδημαϊκών κριτηρίων μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται.

Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει αποδείξει ότι παρέχει υψηλής ποιότητας σπουδών με αντίκρισμα στην κοινωνία. Με τα ερευνητικά προγράμματα που αποδίδουν σημαντικά και ωφέλιμα αποτελέσματα και με ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών, οι πτυχιούχοι καταξιώνονται ήδη στα επαγγέλματά τους και στις επιχειρήσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι νέες πανεπιστημιακές σχολές και τα νέα τμήματα θα δώσουν ώθηση και προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Άρτας τόσο με τη σύνδεσή τους με την τοπική παραγωγή και οικονομία όσο και με την εξωστρεφή τους δράση.

Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι από την αρχή της εκλογής μας ήταν συστηματική η προσπάθεια για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία που αποτελεί τομή για την Άρτα και διαψεύδει όσους μιλούσαν για υποσχέσεις κενές περιεχομένου.

Η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί στρατηγικό στόχο και πολιτική επιλογή για την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να παρέχουμε στα Ιδρύματά μας υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις, υποδομές, εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προς τους πολίτες του Νομού της Άρτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ