Ημερίδες για τα πετρέλαια σε Άρτα και Πρέβεζα


- Πιθανότερη ημερομηνία της ημερίδας για την Άρτα η Παρασκευή 9 Ιουνίου

Αναλυτική ενημέρωση για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας αναμένεται να κάνουν προς τους φορείς και τους πολίτες τα Ελληνικά Πετρέλαια σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων Πρέβεζας.



Η πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή της ημερίδας στην Πρέβεζα είναι η Πέμπτη 8η Ιουνίου ενώ αντίστοιχη ημερίδα (την επόμενη ημέρα 9 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί και στην Άρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται δύο Πρεβεζάνοι ο Χημικός Μηχανικός με πολυετή εμπειρία στο θέμα Ηλίας Κονοφάγος αλλά και και το στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ Γιώργος Μυκονιάτης (ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα από την πλευρά της μητέρας του).

Στόχος των ημερίδων αλλά και προσωπικών επαφών που θα υπάρξουν με τους Δημάρχους , τους φορείς αλλά και των κατοίκων των περιοχών όπου θα διεξαχθούν οι έρευνες είναι να αμβλυνθούν – μέσω της ενημέρωσης- οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει από την επικείμενη έναρξη των ερευνητικών εργασιών.

Ως γνωστό τα ΕΛΠΕ μετέχουν την κοινοπραξία που μεταξύ άλλων απέκτησε τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στις χερσαίες περιοχές Άρτας και Πρέβεζας.

Αρχικά οι έρευνες θα εστιαστούν στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και στους Δήμους Άρτας, Τζουμέρκων, Ν.Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη.

 epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ