Άρτα:Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ


Ένα πολύ σημαντικό αίτημα του Δήμου Αρταίων, η επίλυση του οποίου είχε διεκδικηθεί τόσο με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στην Αθήνα (με αρμοδίους Υπουργούς, στελέχη της ΔΕΗ, του διαχειριστή του δικτύου και αρμόδιους φορείς), όσο και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε δεκτό και προχωρά στην υλοποίηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.).




Πρόκειται για την άρση του προβλήματος του υπερκορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ στην Άρτα και την εγκατάσταση Υποσταθμού στο ΚΥΤ Αράχθου, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή μας, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις.

 Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, παρέστη στη προχθεσινή ημερίδα της Ρ.Α.Ε. μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Ζέρβα και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για Ενεργειακά Θέματα, ΑΠΕ και Αστικής Κινητικότητας Γιώργο Πανέτα.

 «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που και εμείς ως Δήμος Αρταίων αντιμετωπίσαμε, καθώς δεν μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά στα   πλαίσια του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και πάλι με την ένταξη σε πρόγραμμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είδε το πρόβλημα και πλέον, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στα Ιωάννινα, αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί».

 Όπως τονίστηκε στη προχθεσινή εκδήλωση της Ρ.Α.Ε., ο νέος υποσταθμός θα είναι ισχύος 25 MVA και εκτιμώμενου προϋπολογισμού  1,5 εκ. ευρώ, ενώ θα είναι έτοιμος σε περίπου ενάμιση χρόνο. Από αρχές του έτους θα μπορούν να γίνονται αιτήσεις για νέα έργα ΑΠΕ, ενώ ο Δήμος Αρταίων θα προβεί στη σύσταση ενεργειακής κοινότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης