Ο Ρουβάς στα Γιάννινα για τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας


Η παρουσία του Σάκη Ρουβά με την ιδιότητα του επενδυτή ήταν αυτή που κέρδισε το ενδιαφέρον στην ημερίδα που η ΡΑΕ πραγματοποίησε στα Γιάννινα το βράδυ της Τρίτης. (Φώτο)



Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας και τον νέο μηχανισμό στήριξης στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών σταθμών που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

Ο Σάκης Ρουβάς έχει επενδύσει στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η βιομάζα και το βιοαέριο και φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του παραμένει ζωηρό για τον συγκεκριμένο τομέα όπως και για την Ήπειρο.

Η παρουσία του άλλωστε στα Γιάννινα μαζί με ανθρώπους που σχεδιάζουν την ανάπτυξη μονάδων βιοαερίου στην περιοχή μόνο τυχαία δεν θεωρήθηκε από τους παραβρισκόμενους.

Τι ακριβώς περιλαμβάνεται στα πλάνα του είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορεί να προβάλλονται ως μία σημαντική εναλλακτική πηγή, συνήθως όμως συνοδεύονται και από κοινωνικές αντιδράσεις.

Στην διάρκεια της ημερίδας, από τα στελέχη της ΡΑΕ τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία τραπεζών και επενδυτών, η οποία όπως αναφέρθηκε πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ώστε οι επενδυτές να έχουν εικόνα των όρων χρηματοδότησης πριν συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος δείχνει έτοιμος να χρηματοδοτήσει τα έργα πράσινης ενέργειας.

Σήμερα οι ΑΠΕ είναι η πλέον ανταγωνιστική μορφή ενέργειας και το γεγονός αυτό επιτρέπει να είναι απόλυτα εφικτές πάρα πολύ μεγάλες διεισδύσεις στο ηλεκτρικό σύστημα.

Η ημερίδα στα Γιάννινα ήταν η τρίτη και τελευταία που πραγματοποιήθηκε μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε ήταν αρκετά μεγάλο.

 

www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ