ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ 2018


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις – Νέο κοινό», σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι διάδοσης της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και προσέγγισης νέων ομάδων κοινού.


Στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώνουν κοινή δράση με τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας) με τίτλο «Τα Μουσεία της Ηπείρου (δια)δικτυώνονται». Βασικός στόχος του φετινού εορτασμού είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο προβολής, με τη δημιουργία κόμβων ενημέρωσης και παράλληλων εκδηλώσεων σε κάθε Μουσείο.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν:

στις οθόνες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό (video) των Αρχαιολογικών Μουσείων Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από προσωπικό της ΕΦΑ Άρτας στη μόνιμη έκθεση και στις δύο περιοδικές εκθέσεις που λειτουργούν με θέμα «Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος – 20ος αιώνας» και «Νεώτερη Κεραμική από την Ήπειρο – Συλλογή Φ. Ραπακούση».

Ξεναγήσεις για το κοινό θα γίνονται, επίσης, στον βυζαντινό ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος καθώς και στη Γλυπτοθήκη, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της Παρηγορήτισσας.
Προβολή τεσσάρων βίντεο στο κανάλι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας στο youtube. Τα τρία από αυτά σχετίζονται με τις περιοδικές εκθέσεις «Αμβρακία. Τα νεώτερα ανασκαφικά ευρήματα», «Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος – 20ος αιώνας» και «Νεώτερη Κεραμική από την Ήπειρο – Συλλογή Φ. Ραπακούση», που διοργανώθηκαν από την Υπηρεσία και φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, καθώς και ένα 3D video animation σχετικά με τη βυζαντινή Άρτα.

Τα βίντεο είναι διαθέσιμα στους παρακάτω κόμβους:

https://www.youtube.com/watch?v=e8uNCeJDzQY


Αρμόδια για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις είναι οι:
κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Κωνσταντίνος Υψηλός, Συντηρητής Αρχαιοτήτων, κ. Βασιλική Γαλάνη, Αρχαιολόγος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γραφεία Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας: 26810 24636 
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: 26810 21191 
Μουσειακός χώρος Παναγίας Παρηγορήτισσας: 26810 28692 

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου Δρ Αρχαιολόγος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης