Πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet, για να γλυτώσουμε το τραπεζικό χαράτσι


Τους τρόπους να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι «τραπεζικό χαράτσι» δύο ευρώ για κάθε πληρωμή των φόρων τους αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Με έγγραφο που απέστειλε στη βουλή η ΑΑΔΕ απάντησε σε ερωτήματα δύο βουλευτών σχετικά με τις υπέρογκες προμήθειες των τραπεζών για την πληρωμή φόρων στο γκισέ σημειώνει ότι:

Δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή TAXISNET, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Ακόμη η η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι από τις εκάστοτε τραπεζικές επιβαρύνσεις εξαιρούνται:

-Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ).
-Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).
-Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης