Άρτα: Άρχισε η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων


Τον φάκελο της Επιτροπής επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων της Άρτας έχει ανοίξει ο Δήμος Αρταίων και σταδιακά όλες οι υποθέσεις που αφορούν στην εν λόγω επιτροπή προωθούνται στο τελικό τους στάδιο. 



Η αρχή έγινε με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το κτήριο απέναντι από τον ναό Παντοκράτορα επί της οδού Παντοκράτορος και Παρηγορήτριας, όπου χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Το εν λόγω κτήριο είχε κριθεί ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο, ολοκληρώνοντας τις σχετικές διαδικασίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής ελέγχου. Ο πεζόδρομος, στο ύψος αυτό, έκλεισε από το πρωί καθόσον χρειάστηκε η βοήθεια και από το Δήμο ώστε να κοπεί και να απομακρυνθεί αρχικά η στέγη πράγμα που έγινε με τη χρήση του καλυκοφόρου οχήματος.

Ακολούθησαν οι υπόλοιπες εργασίες ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Γιώργος Πανέτας επισήμανε πως έχει ξεκινήσει από την πλευρά του Δήμου η διαδικασία για την σταδιακή ολοκλήρωση όλων των υποθέσεων.

«Έχουμε έναν αρκετά μεγάλο φάκελο με αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούν επικινδύνως ετοιμόρροπα και κάθε υπόθεση βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο. Άλλες στο στάδιο της δευτεροβάθμιας επιτροπής άλλες στο στάδιο της αυτοψίας κλπ. Εξετάζουμε, λοιπόν, κάθε υπόθεση και σταδιακά προχωράμε.

Ήδη για ένα ακόμη κτίριο, επί της οδού Πλάτωνος, έχει εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης με προθεσμία 30 ημερών. Θα είναι το αμέσως επόμενο, δηλαδή μέσα στον μήνα θα πρέπει να κατεδαφιστεί κι αυτό», εξήγησε ο κ. Πανέτας.

Πηγή - Φώτο: ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης