Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στη Γέφυρα Τζαρή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε και εφέτος η τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Άραχθο ποταμό στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα. (φώτο)




Ο πολύ καλός καιρός ευνόησε την μεγάλη προσέλευση. Διοργανώθηκε από την Ένωση των Συλλόγων και Αδελφοτήτων της Δ.Ε. Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με την συμμετοχή των Συλλόγων της περιοχής του Αράχθου και υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

 Μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων και Αδελφοτήτων της Δ.Ε. Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά είπε: 

"Καλώς ανταμωθήκαμε και φέτος εδώ στη γέφυρα Τζαρή στον αγιασμό των υδάτων. Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει αποκτήσει τριπλό χαρακτήρα: Δηλαδή τον θρησκευτικό χαρακτήρα με τον αγιασμό των υδάτων!! Τον κοινωνικό, αφού πολλοί από εμάς συναντιόμαστε μόνο την ημέρα αυτή και ανταλλάσσουμε τις ευχές για το νέο έτος πίνοντας το τσιπουράκι !!

Έχει όμως και τον αγωνιστικό χαρακτήρα, διότι μπορεί μεν η εταιρεία που ήθελε να κάνει το φράγμα να έχει πτωχεύσει, αλλά υπάρχουν όμως και άλλοι κερδοσκόποι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο.

Είχα πει κάποτε πως ο Άραχθος είναι φιλέτο για τους κερδοσκόπους, και πήρα μια ωραία απάντηση από τον Δήμαρχο κ. Γαρνέλη πως, "αν θέλουν φιλέτα να πάνε στα κρεοπωλεία και να αφήσουν τον Άραχθο ήσυχο" !! Εμείς είμαστε πάντοτε εδώ και φυλάμε "Θερμοπύλες" !! Δεν θα τους αφήσουμε να εξαφανίσουν τον Άραχθο και να καταστρέψουν την περιοχή μας όπως συνέβη πιο κάτω, στο φράγμα του Πουρναρίου.

Τώρα δε που ολοκληρώθηκε η ιόνια οδός και τα χωριά μας ήρθαν πιο κοντά στην Αθήνα, πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ελπίζουμε πως το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή μας και όχι οι λασπολογίες των φραγμάτων . Άλλωστε υπάρχει λίγο πιο κάτω η λίμνη του Πουρναρίου που 30 χρόνια τώρα περιμένει να την αξιοποιήσουν !! Τί περιμένουν άραγε τόσα χρόνια;;

Τελειώνοντας να σας πω και την ευχάριστη είδηση για το γεφύρι της Πλάκας !! Όταν πριν από 15 μέρες είχαμε πάει στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Υπουργός η κ. Κονιόρδου, μας είπε πως όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει επιτέλους τον Ιούνιο η αναστήλωση του γεφυριού που είναι για μας τη Ακρόπολη των Τζουμέρκων !!



Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η σημερινή εκδήλωση: Τον σεβαστούς ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό των υδάτων ! Τα παιδιά της εταιρείας του rafting "ALPINΕ ZONE" που ανέσυραν τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Αράχθου! Τις ταβέρνες του Στέφανου Σφήκα και του Κώστα Βασιλείου που έκαναν τους τσιπουρομεζέδες που όλοι μας δοκιμάσαμε"


Στη συνέχεια χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απεύθυναν: Ο Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Βουλευτής Άρτας κ. Βασίλης Τσίρκας και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Θεανώ Γραμματικού .

Ο ιερείς Αθανάσιος Αθανασίου και Αριστοτέλης Βόβλας έδωσαν σταυρουδάκια στο πλήρωμα της βάρκας του Rafting " που ανέσυραν τον Σταυρό!

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες .


Στη συνέχεια ακολούθησε Ηπειρώτικο γλέντι στις ταβέρνες της περιοχής : Στέφανου Σφήκα στο Κρυονέρι και Κώστα Βασιλείου " ζεύκι" στο Βαθύκαμπο!


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης