Επιστολή Ι.Σ. Άρτας για τον αξονικό τομογράφο στο ΓΝΑ


Την ανησυχία του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, για την άμεση λειτουργία του αξονικού τομογράφου με επείγουσα επιστολή προς: τον Διοικητή του Γ.Ν. Άρτας -τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας -τη Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Άρτας -το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Άρτας -τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Άρτας.



Συγκεκριμένα, στην επιστολή που κοινοποιείται στους: Βουλευτή Άρτας και Υπουργό Διοικητής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη -τους Βουλευτές Άρτας κ. Τσίρκα Βασίλειο και κ. Στύλιο Γεώργιο -την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας -τον Δήμο Αρταίων -τον Δήμο Νικολάου Σκουφά -τον Δήμο Γεωργ. Καραϊσκάκη, -τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ευάγγελο Χαρμπή και τον Γραμματέα Γεώργιο Παπακίτσο, αναφέρονται τα εξής:

Η επιστολή

«Ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας για ακόμη μια φορά είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης από τις 11 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή πάνω από δύο μήνες. Συνεπώς τα έκτακτα περιστατικά και οι ασθενείς του Γ.Ν. Άρτας διακομίζονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Πρέβεζας ή των Ιωαννίνων, γιατί ο μοναδικός ιδιωτικός αξονικός της πόλης είναι σε φάση αναβάθμισης.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Άρτας έχουμε πληροφορηθεί ότι ολοκληρώθηκε η αγορά καινούργιου αξονικού μηχανήματος 16 τομών αν και – όπως γνωρίζετε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας και οι Δ/ντές Κλινικών του Γ.Ν. Άρτας είχαν προτείνει απόκτηση μηχανήματος 64 τομών.

Έστω όμως και έτσι θα απαιτηθεί τουλάχιστον δύο μήνες έως ότου τεθεί σε λειτουργία, που σημαίνει απεγκατάσταση του παλιού και εγκατάσταση καινούργιου με ταυτόχρονο έλεγχο της ΕΕΑΕ-Δημόκριτο για την πιστοποίηση λειτουργίας του.

Παράλληλα η Διοίκηση έχει προσπαθήσει να επαναφέρει σε λειτουργία το υπάρχον μηχάνημα (μοντέλο 1998) αλλά λόγω μεγάλης παλαιότητας κατέστη αδύνατη η ανεύρεση και η αγορά ανταλλακτικών στην αγορά για την επισκευή του. Άρα θα προκύψει τουλάχιστον άλλο ένα δίμηνο με κενό λειτουργίας του αξονικού τομογράφου.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στην επαρκή στελέχωση του ιατρικού προσωπικού του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος. Όπως γνωρίζετε αυτή τη στιγμή υπηρετούν 4 ιατροί εκ των οποίων οι 2 βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ανάληψης υπηρεσίας σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις στο υπάρχον Τμήμα. Κατόπιν όλων αυτού εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας τόσο για την άμεση λειτουργία του αξονικού τομογράφου όσο και την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος που απαιτεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Η έλλειψη Τομογράφου αδιανόητη για τη λειτουργία κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος πρέπει εδώ και τώρα να αντιμετωπιστεί λυσιτελώς πριν προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα και μη αντιμετωπίσιμες ή αναστρέψιμες καταστάσεις.

Και είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι αυτό είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα συμβεί δοθέντος ότι το Γ.Ν. Άρτας καλύπτει υγειονομικά την ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό αναφοράς που φτάνει τις 200.000 άτομα.

Επίσης καλούμε τη Διοίκηση να αποσύρει τα προσβλητικό και πλήρως απαξιωτικό έγγραφο προς τους Δ/ντές Κλινικών και την Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας που συνιστά τη διακομιδή των βαρέως πασχόντων ασθενών στα όμορα Νοσοκομεία με ότι αυτό συνεπάγεται (Αλήθεια ποιος θα προβλέψει τις επιπλοκές των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται;

Οι ασθενείς της ΜΕΘ τι θα γίνουν;) Η Διοίκηση του Γ.Ν. Άρτας έπρεπε να συγκαλέσει άμεσα συνάντηση όλων των τοπικών φορέων του Νομού και της Περιφέρειας για να γνωστοποιήσει και να αναλύσει του μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει.

Το Νοσοκομείο Άρτας δεν είναι Κέντρο Υγείας, θα κάνουμε αγώνα ώστε να επιδιώξουμε την αναβάθμισή του και όχι την υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ