Κατολισθήσεις σε Σκούπα, Σγάρα, Κορφοβούνι, Ροδαυγή


 Πληγές άφησε πίσω της η καταιγίδα του περασμένου Σαββατοκύριακου σε όλο το νομό με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας όσο και τις αντίστοιχες του Δήμου Αρταίων να εξακολουθούν την προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας κυρίως σε σημεία όπου καταπτώσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους.



Στα όρια του νομού Άρτας από τις μεγαλύτερες ζημιές είναι εκείνη που σημειώθηκε στην Σκούπα, με σοβαρή υποχώρηση εδαφών από ρέμα που έχει απομονώσει ήδη τρία σπίτια.

Όπως και στο χωριό Σγάρα Αγνάντων όπου υποχώρησε βουνό κι έπεσε πάνω σε μονάδα κατοίκου της περιοχής την οποία καταπλάκωσε, ενώ από τύχη γλίτωσε η μόνιμη κατοικία του λίγα μέτρα πιο δίπλα, όπως επισήμανε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, Αριστοτέλης Μπακόλας.

Ο κ. Μπακόλας υπογράμμισε ότι χθες επρόκειτο να επισκεφτεί το σημείο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αποτύπωση των ζημιών στις σταφυλικές εγκαταστάσεις, όπου η πρώτη εικόνα που υπήρξε ήταν ότι σκότωσε αρκετά από τα ζώα του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι προβλήματα με κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του εθνικού δρόμου Άρτας –Τρικάλων και στο επαρχιακό δίκτυο με τα μηχανήματα να έχουν αποκαταστήσει τα περισσότερα από αυτά.

Ωστόσο υπάρχουν σε όλο το δίκτυο και αντίστοιχα που η αποκατάσταση δεν είναι εύκολη όπως συμβαίνει στην Σκούπα, όπου η υποχώρηση είναι διαρκείς και ξεκίνησε από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

«Τα νερά που έπεσαν στα όρια της Άρτας ήταν πάρα πολλά κι αντιστοιχούσαν περίπου με το 1/5 όλου του έτους», εξήγησε ο κ. Μπακόλας, προσθέτοντας ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ωστόσο αποφεύχθηκαν, καθότι τα περίπου 2.000 κυβικά το δευτερόλεπτο που εισέρρεαν στο Φράγμα συγκρατούνταν και υπήρξε ελεγχόμενη ροή κατάντη. Εν προκειμένω το Υδροηλεκτρικό έργο λειτούργησε αντιπλημμυρικά και έτσι με τόσα πολλά χιλιοστά βροχής σε όλη την Ήπειρο δεν σημειώθηκε πλημμύρα.

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης