Τα πρώτα σημάδια που μαρτυρούν βλάβη στο συκώτι


Αν αναλογιστείτε όλες τις τοξίνες στις οποίες το σώμα μας εκτίθεται καθημερινά, θα δείτε ότι το ήπαρ (συκώτι) λειτουργεί πάντα στην μέγιστη ένταση.


Ξεκινώντας από τα τηγανητά φαγητά και τις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα, μέχρι τις τοξίνες από τον αέρα που αναπνέουμε, όλα πρέπει να φιλτράρονται από το συκώτι μας. Με τον καιρό αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος.
Συμπτώματα από ένα πολύ επιβαρυμένο ήπαρ
Μερικά συμπτώματα μπορεί να “χτυπήσουν καμπανάκι” ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι σας. Αν έχετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε κατά πάσα πιθανότητα το συκώτι σας έχει υποστεί βλάβη.
  • Τα ούρα και κόπρανα σας δεν είναι κανονικά (χρωματισμός, πυκνότητα κλπ)
  • Το δέρμα σας είναι κιτρινωπό και το χρώμα του δεν θα αλλάζει ακόμη και μετά τη βελτίωση της διατροφής σας
  • Μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται μονοπυρήνωση
  • Ο σκληρός χιτώνας του ματιού σας είναι κίτρινος ή/και κοκκινωπός από αιμοφόρα αγγεία που έχουν βλάβη
  • Έχετε διαρκώς κάποια ενόχληση στο στομάχι ή προβλήματα με την πέψη σας
Ένα απλό τεστ ενζύμου, το οποίο μπορεί να γίνει στο γραφείο του γιατρού, θα σας δείξει αν τα ηπατικά σας ένζυμα είναι φυσιολογικό ή όχι.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνουν αυτές οι βλάβες του ήπατος. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι η πιο κοινή αιτία για ηπατικές βλάβες, επειδή το αλκοόλ έχει πολλές τοξίνες.
Εκτός αυτού και η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος και προβλήματα στην υγεία σας. Πολλά από τα λίπη, τα τηγανητά ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα αφήνουν το “σημάδι” τους στο συκώτι σας. Εάν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετά φρούτα και λαχανικά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος.
Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που έχουν σπουδαία οφέλη για την αποτοξίνωση του ήπατος και αντίθετα με άλλες θεραπείες, δεν έχουν και παρενέργειες.
Οι τέσσερις βασικές μέθοδοι για να καθαρίσετε το συκώτι σας σε λίγες εβδομάδες
  • Φρέσκοι χυμοί: Ο φρέσκος χυμός είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα σας για να αποβάλλει τις τοξίνες. Επενδύστε σε ένα καλό αποχυμωτή και σε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, επειδή αυτό μπορεί τελικά να σώσει την υγεία σας. Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές και πίνετε άφθονο φρέσκο χυμό φρούτων, αλλά και λαχανικών, κάθε μέρα.
  • Έλαιο ρίγανης: Το συγκεκριμένο έλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μολύνσεις στο σώμα σας, που προκύπτουν από την κακή λειτουργία του ήπατος σας.
  • Καθαρό νερό: Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διαδικασία αυτή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 4 λίτρα νερό. Αν δεν έχετε φίλτρο νερού στην βρύση του σπιτιού σας, προσπαθήστε να πίνετε αρκετό επιτραπέζιο ή μεταλλικό νερό.
  • Χυμός μούρων: Εκτός από τους υπόλοιπους φρέσκους χυμούς, δώστε έμφαση στον χυμό από βάκκινα, αφού έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει τα μέγιστα στη διαδικασία της αποτοξίνωσης του ήπατος. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε φυσικό χυμό μούρων χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση και προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, ή προτού αποφασίσετε να εφαρμόσετε κάποια συμβουλή, την οποία "κάπου μάθατε", "κάποιος σας είπε", ή "κάπου διαβάσατε", ενημερώστε και ζητήστε την συμβουλή ενός γιατρού.
Πηγή: iatropedia.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ