Μήνυμα Βασίλη Τσίρκα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τον Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η 17η του Νοέμβρη του 1973 αποτελεί κορυφαία στιγμή της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και συμβολίζει την αντίσταση του πνεύματος της ελευθερίας κατά της βίας και της τυραννίας. 



Σαράντα τρία χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα και τον ξεσηκωμό του λαού μας.

Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, η Νομική, αλλά και οι τόποι εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οι χιλιάδες ανώνυμοι αγωνιστές που διώχτηκαν και βασανίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, αποτέλεσαν πράξεις αντίστασης στο επτάχρονο σκότος και αναλαμπή ελπίδας για τον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό μας.

Ο αγώνας της γενιάς του Πολυτεχνείου για αξιοπρέπεια, λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και δημοκρατία, αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης και διαχρονικό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να το καπηλεύεται.


Ειδικά σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για τα δήθεν θετικά της χούντας και οι νοσταλγοί τους σκορπίζουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να καθοδηγούν τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ