Ποιοι είναι οι νεκροί στα λασπόνερα στη Μάνδρα Αττικής και τη Νέα Πέραμο


- Η πυροσβεστική ψάχνει ακόμη 6 ανθρώπους 

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη δυτική Αττική, με το χείμαρρο να παρασέρνει τα πάντα μαζί και τη ζωή 15 τουλάχιστον ανθρώπων. Τα θύματα της βιβλικής καταστροφής πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά.



Μία μέρα μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ηλικιωμένων και τεσσάρων οδηγών.

Ένας άνδρας, αναζητείται στο σπίτι του στην περιοχή Νεράκι, στην Νέα Πέραμο, μετά από πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε από νερά, μπάζα και λάσπες, ενώ βρίσκεται σε σημείο που πλήττεται από τις αδιάκοπες βροχές, που το γέμιζαν με τα νερά που συνεχώς άδειαζαν τα συνεργεία άντλησης.

Συνολικά 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρώτη εντοπίστηκε μία γυναίκα 82 ετών, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα.
Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος, λίγους δρόμους παραπέρα, στην οδό Αγαμέμνονος ανασυρόταν νεκρός.

Ένας 65χρονος βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο στη Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα. Ο 50χρονος οδηγός βυτιοφόρου ανασύρθηκε από το όχημά του που είχε παρασυρθεί στη Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.

Στη Μάνδρα εντοπίστηκε νεκρή και μία γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της. Στο Ψαλίδι Μάνδρας βρέθηκε νεκρός σε ανοιχτό χώρο ένας άνδρας, ενώ η σορός μίας γυναίκας 95 ετών βρέθηκε πάνω στα κάγκελα της αυλής της χτυπημένη από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από το χείμαρρο, στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.

Ο κυβερνήτης λάντζας εντόπισε τις σορούς δύο ανδρών, 47 και 80 ετών, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Ο ένας εκ των δύο, ο 47χρονος που βρέθηκε στην παραλία της Ελευσίνας, αναγνωρίστηκε σήμερα. Πρόκειται για οδηγό φορτηγού που είχε φορτώσει καύσιμα από τα ΕΛΠΕ, ώστε να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι και εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Μάνδρας. Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο δεύτερος, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ