Τέλος του μήνα οι οριστικές αποφάσεις για να ολοκληρωθεί το Άκτιο-Αμβρακία


Στην τελική ευθεία περνάει η οριστική λύση για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία μετά την συνάντηση στελεχών του Υπουργείου με την υπηρεσία DG Regio της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 9 Νοεμβρίου. 



Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για την απεμπλοκή του έργου οι οποίες και έγιναν αντικείμενο συζήτησης.

Αυτό που τώρα μένει να γίνει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να αποφασιστεί σε υψηλό επίπεδο αν θα προχωρήσει η μεγάλη εργολαβία-σκούπα ή αν θα έχουμε έστω και την τελευταία στιγμή, ενεργοποίηση της 3ης εργολαβίας η οποία έχει και το οκ της Διαχειριστικής Αρχής.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα και θα είναι οριστικές καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για το έργο που έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ως έργο-phasing.

 Από το Υπ.Υποδομών σημειώνουν πως όποια απόφαση και αν ληφθεί είναι έτοιμοι να την εφαρμόσουν και στην περίπτωση της μεγάλης εργολαβίας-σκούπας των 165εκατ.ευρώ τα τεύχη δημοπράτησης είναι σχεδόν έτοιμα.

Στόχος είναι ο όποιος διαγωνισμός γίνει (μεγάλη ή μικρή εργολαβία-σκούπα) να προκηρυχθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του έτους και μέσα στο 2018 να μπει ο νέος εργολάβος που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Να θυμίσουμε πως από τις 4 εργολαβίες έχει διασωθεί η 1η στο τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα η οποία αναμένεται να παραδώσει μέχρι το 2019, ένα τμήμα 15χλμ. Όπως όλα δείχνουν, είμαστε στο τέλος της “άγονης περιόδου” που άφησε το έργο στη μέση και περνάμε στην φάση ολοκλήρωσης η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2020 ή το αργότερο το 2021.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ