Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στους 19 οι νεκροί


- Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα και μια σε επιχείρηση

Οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 19 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για 5 αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας..



Το 17ο θύμα είναι άντρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, εντοπίστηκε και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσής του αυτή την ώρα από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνολικά τεσσάρων οδηγών επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και δύο κυνηγών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα σωστικά συνεργεία αν ο άντρας που προσπαθούν να ανασύρουν από τον σωρό με τα φερτά υλικά είναι κάποιος από αυτούς, αφού ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο φόβος, λοιπόν, ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε την χώρα μας…

Στη περιοχή προηγήθηκαν την Πέμπτη και δύο διασώσεις και αυτό βεβαίως βοήθησε κάπως στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Μάνδρα ο ηλικιωμένος που αναζητούσε η κόρη του στο Παλαιοχώρι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα και εξαιτίας του ότι είχε βραχεί το κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση αν και ταλαιπωρημένος.

Πριν από εκείνον, εντοπίστηκε προχθές σώος και ο 67χρονος οδηγός που αγνοούταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Τελευταίος αγνοούμενος για τον οποίο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική είναι ένας 59χρονος κυνηγός που αγνοείται από την περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα Αττικής.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 96 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

sport24.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης