Ποντάρει στην ποδηλασία ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων


- Ο Δήμος σχεδιάζει την δημιουργία μόνιμης ποδηλατικής πίστας, κυρίως για αγώνες κατάβασης 

Με στόχο την ανάδειξη της περιοχής σε έναν μοναδικό αθλητικό προορισμό, με πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων και προκλήσεις για τους λάτρεις των σπορ, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων διοργανώνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τον Άθλο Τζουμέρκων Mountain Bike. 



Ο αγώνας πραγματοποιείται για 16η χρονιά στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου «πρωταγωνιστές» είναι το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και οι ίδιοι οι αθλητές.

Πρόκειται για έναν αγώνα 75 χιλιομέτρων, με 2.500 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά, με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB Marathon race 75 km, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γύρος των Τζουμέρκων.

Επίσης, θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB fun race 27 km, με 950μ συνολική υψομετρική διαφορά. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων θα είναι η κεντρική πλατεία των Πραμάντων.

Η διαδρομή περνά από εντυπωσιακά σημεία, μέσα από τα χωριά των Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και κινείται κυρίως σε στενούς δασικούς δρόμους (62%), ενώ υπάρχουν αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο (16%) και κάποια σε μονοπάτια (21%).

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων διοργανώνει φέτος τον αγώνα, με στόχο να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους αθλητές να επισκέπτονται την περιοχή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον συνοδό βουνού και αθλητή Γιάννη Θεοχαρόπουλο, που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση.

«Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η προβολή της περιοχής μέσα από ένα αθλητικό γεγονός, που θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που θα συμμετέχουν, να γνωρίσουν την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή μας, διατρέχοντας ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων.

Απευθύνεται, λοιπόν, στους αθλητές αλλά όχι μόνο. Απευθύνεται στους συνοδούς και σε όλους εκείνους που αγαπούν το άθλημα, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό τους να γνωρίσουν, για ένα διήμερο, ίσως και παραπάνω, μια πανέμορφη περιοχή, η οποία δείχνει ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό «στίβο» όχι μόνο για την ορεινή ποδηλασία, αλλά για πάρα πολλές δραστηριότητες στα βουνά και τα ποτάμια της», σημείωσε ο δήμαρχος, προσκαλώντας αθλητές και θεατές, και ευχαριστώντας τους χορηγούς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση.

 «Υπάρχουν δύο διαδρομές για να δώσουμε την ευκαιρία στους ποδηλάτες να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή των Τζουμέρκων και να δουν ότι η ποδηλασία και πολλές ακόμη δραστηριότητες είναι εφικτές, δίνουμε ένα κίνητρο για να βρεθούν ξανά στα Τζουμέρκα.

Αναμένουμε τους αθλητές, έχουμε ανοιχτές τις συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή. Περιμένουμε ότι θα έρθουν, θα περάσουν καλά και προπαντός, θα χαρούν το βουνό», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8.30 το πρωί της Κυριακής ενώ, από το απόγευμα του Σαββάτου θα λειτουργεί γραμματεία για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο http://www.mountain-sports.gr/athlostzoumerkon-mountain-bike-2017.

Με αφορμή την διοργάνωση, ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές έκανε γνωστό πως ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σχεδιάζει την δημιουργία μόνιμης ποδηλατικής πίστας, κυρίως για αγώνες κατάβασης.

Οι επαφές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα με ανθρώπους του αθλητισμού και της ποδηλασίας, έδειξαν ότι η περιοχή των Τζουμέρκων προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες, που συνδυάζουν τον τουρισμό με τον αθλητισμό.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί η απαραίτητη μελέτη και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της πίστας, που θα είναι μοναδική στην περιοχή του νομού Ιωαννίνων και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο», σημείωσε ο κ. Σεντελές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ