Προβολή Ταινίας: Divines την Πέμπτη στον "Ορφέα"


Η τέταρτη και τελευταία για την καλοκαιρινή περίοδο προβολή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 21:30 στο θερινό σινεμά Ορφέας, επισημαίνει με δελτίο τύπου η Κ.Ο. Άρτας "Καρέ-Καρέ¨"



Σε ένα προάστειο όπου το τράφικινγκ και η θρησκεία πάνε χέρι-χέρι, η Ντούνια ποθεί εξουσία και επιτυχία. Υποστηριζόμενη από τη Μαϊμουνά, την καλύτερη της φίλη, αποφασίζει να ακολουθήσει τα βήματα της Ρεμπέκα, μιας «αξιοπρεπούς» ντίλερ.

Αλλά όταν η Ντούνια γνωρίζει τον Ντιτζγκί, έναν νεαρό και αισθησιακό χορευτή, η καθημερινότητα της διαλύεται. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και η ανάγκη να ξαναβρεί τον εαυτό της, την πνευματικότητά της.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Χούντα Μπενιαμίνα «Divines» ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού φεστιβάλ των Καννών. Συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και κατέκτησε τη Χρυσή Κάμερα.

Η ταινία της «Divines» είναι εμπνευσμένη από τις προσωπικές εμπειρίες της σκηνοθέτιδας, κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Παρίσι, το 2005. Η πρωταγωνίστριά της Ντούνια αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Το φιλμ είναι μια κραυγή αγωνίας για το τι συμβαίνει πραγματικά στο Παρίσι.

Είναι η γαλλική βερσιόν των αμερικανικών φιλμ που εστιάζουν στη ζωή στα γκέτο. Έχει να κάνει με δύο καλές φίλες την Ντούνια και την Μαϊμουνά, που κάνουν τα πάντα για το χρήμα και την εξουσία στο σκληρό παρισινό προάστιο, που ζουν. Μπλέκουν στον υπόκοσμο που ανθεί στις παρυφές της μητρόπολης.

Όπως πάντα στις προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στην είσοδο του θερινού σινεμά Ορφέας, θα βρίσκεται ένα κουτί, στο οποίο θα αφήνει προαιρετικά ο καθένας ό,τι μπορεί.

Ο σκοπός είναι ιερός! Όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα θα διατεθούν προκειμένου να στηριχθεί ο τοπικός σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία «Αγκαλιά», ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε στην πόλη μας το 2015 για να προσφέρει κοινωνικό έργο στα Άτομα με Αναπηρία.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στην καλοσύνη σας και την ευαισθησία σας, για την συγκέντρωση ενός οποιουδήποτε ποσού, το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου «Αγκαλιά».

Ελπίζουμε στη γενναιοδωρία σας και σας παρακαλούμε για την οικονομική συνδρομή σας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης