Άγναντα. Δεν πάει άλλο….


Φαίνεται πως κάτι καλό ξεκίνησε στην Άγναντα

Κείμενο: Χρήστος Τούμπουρος

Στην χαρακτηριστική Δημαρχιακή ανυπαρξία, στον συνεχόμενο ετσιθελισμό του Αντιδημάρχου-καλά ο Δήμαρχος απουσιάζει καθολικά από το Δημοτική Ενότητα Άγναντων.... (φώτο)


 
– στην ουσιαστική πολιτιστική παρακμή (τίποτε, μα τίποτε σε θέματα πολιτισμού) στην πλήρη απομόνωση και εγκατάλειψη (οι φωτογραφίες δείχνουν) συσσωρευμένο σκουπιδομάνι μέσα και στην είσοδο του χωριού και στη μηδενική έως ανύπαρκτη εκπροσώπηση του Δήμου σε όλα τα πολιτιστικά τεκταινόμενα του καλοκαιριού οι Αγναντίτες αντέδρασαν χαρακτηριστικά με την καθολική συμμετοχή τους στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντων.


Οι Αγναντίτες ως εντολοδότες όρισαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και καθόρισαν τη δράση τους ενάντια στην αδιαφορία, την απραξία και την αντίδραση. Όσο καλή θέληση να έχει κάποιος δεν θα βρει ούτε μία, επαναλαμβάνω μία, δράση του Δήμου στον πολιτιστικό τομέα.


Προσωπικά πιστεύω πως ούτε καν ενέταξε στα καθήκοντά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο αυτό. Είναι χαρακτηριστική η αποχή.


 Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών; Ο Δήμος ΑΠΩΝ! Εκδήλωση της ΙΛΕΤ, ο Δήμος ΑΠΩΝ! Δράση για την αναστήλωση της γέφυρας της Πλάκας; Ο Δήμος πάντοτε ΑΠΩΝ! (Κι ας μάθουν επιτέλους, γιατί περί γνώσεως πρόκειται πως οι πρόγονοί μας οι Αγναντίτες διέθεσαν για την κατασκευή της γέφυρας όλη την ξυλεία και σεβαστό χρηματικό ποσόν.)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων καλείται «να μαζέψει τα αμάζευτα» (μια πρώτη γεύση δίνουν οι φωτογραφίες), να πιέσει προς πάσαν κατεύθυνες για να συμμαζευτεί κάπως το χωριό, που βρίσκεται σε βαθύτατη καθίζηση και χαρακτηριστική πολιτιστική παρακμή.

Τέτοιο σκουπιδαριό δεν είχε ποτέ η Άγναντα! Τέτοια εγκατάλειψη δεν είδαν ποτέ οι Αγναντίτες. Τέτοια αυταρχικότητα δεν ένιωσαν ποτέ. Καιρός πλέον είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και θα τα βάλουμε…








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ