Ιωάννινα:Πρόβα «τυφλής» προσέγγισης στο αεροδρόμιο!


- Ολοκληρώθηκε το δορυφορικό σύστημα!

Πρόβα «τυφλής» προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Ναι είναι γεγονός. Το δορυφορικό σύστημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος HORIZON με σκοπό να διασφαλίζει την απρόσκοπτη προσγείωση είναι πλέον γεγονός! 



Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Epiruspost, στις 29 Αυγούστου θα γίνει η τελική πρόβα, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να τεθεί σε λειτουργία.

Η πρόβα, που περιλαμβάνει σειρά μετρήσεων, θα γίνει από αεροσκάφος της Ιταλικής Υπηρεσίας Αεροπορίας, καθώς η Ιταλία είναι επικεφαλής στο διακρατικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ιταλία.

Η ημερομηνία των τελικών μετρήσεων οριστικοποιήθηκε και είναι αυτή της 29ης Αυγούστου, οπότε το ειδικό αεροσκάφος θα πετά στον ουρανό των Ιωαννίνων. 

Έγκυρες πηγές του Epiruspost ανέφεραν ότι το αεροσκάφος δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο καθώς δεν έχει δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα. Αν το πρόβλημα αυτό ήταν λυμένο τότε οι Ιταλοί ειδικοί θα έκαναν προσγείωση και θα παρέμεναν περισσότερες ώρες στην περιοχή.

Το δορυφορικό σύστημα, στο οποίο επενδύει ιδιαίτερα η Ευρωπαική Ένωση, εκτιμάται ότι θα επιλύσει προβλήματα προσέγγισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 

Η Ελλάδα μέσω του ίδιου προγράμματος, το αναπτύσσει σε άλλα τρία αεροδρόμια, αυτά της Κω, της Μυτιλήνης και της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη «διαδικασία» πάντως έχει αξιοποιηθεί σε αρκετά αεροδρόμια ευρωπαικών χωρών, ακόμη και σε ορεινά ελικοδρόμια, με άριστα αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα Galileo είναι η πρωτοβουλία της Ευρώπης για ένα παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας μια άκρως ακριβή, εγγυημένη παγκόσμια υπηρεσία εντοπισμού θέσης. 

Το πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα θα αποτελείται από 30 δορυφόρους και τη σχετική υποδομή εδάφους. Το Galileo θα είναι διαλειτουργικό με το GPS και το GLONASS, τα δύο άλλα παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

 .epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ