Επιτέλους κυκλοφόρησε παγωτό που δεν λιώνει


Πόσες φορές δεν έχεις προσπαθήσει να απολαύσεις το αγαπημένο σου παγωτό για να βρεθείς μέσα σε λίγα λεπτά λερωμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια, καθώς αυτό έχει λιώσει πριν καν προλάβεις να φας το μισό; 



Για καλή μας τύχη όμως, το φετινό καλοκαίρι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού πλέον κυκλοφορεί παγωτό που αντιστέκεται στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν λιώνει.

pagoto-den-lioni3

Αποτελεί μια τυχαία ανακάλυψη, που προέκυψε όταν το Ιαπωνικό Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας με έδρα την πόλη Καναζάουα, ζήτησε από έναν σεφ ζαχαροπλαστικής να φτιάξει ένα επιδόρπιο, χρησιμοποιώντας υγρή πολυφαινόλη, δηλαδή την αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στα φυτά και η οποία τα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις μολύνσεις.

Ο σεφ ξεκίνησε την παρασκευή του γλυκού, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι η κρέμα γάλακτος στην οποία ανέμιξε την υγρή πολυφαινόλη, «στερεοποιήθηκε αμέσως». Οι ερευνητές τότε κατάλαβαν πως ίσως είχαν μπροστά τους μια μεγάλη ανακάλυψη.

apgoto-den-lioni2

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή, η υγρή πολυφαινόλη έχει ιδιότητες που δυσκολεύουν τον διαχωρισμό νερού και ελαίων, με αποτέλεσμα στο παγωτό να διατηρείται το αρχικό σχήμα της κρέμας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο και να λιώνει δύσκολα.

Ένας ρεπόρτερ μάλιστα έβαλε το παγωτό σε θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου και διαπίστωσε ότι «διατηρούσε το αρχικό του σχήμα» έστω κι αν εκτέθηκε για πέντε λεπτά στον ήλιο.

Το ερευνητικό κέντρο ξεκίνησε την παραγωγή των εν λόγω παγωτών και σκοπεύει να τα διαθέσει σε πολλά καταστήματα της χώρας προς 500 γιεν το καθένα.

olivemagazine.gr

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ