Αστροχώρι: Τοποθετήθηκε ο φορητός απινιδωτής


Τοποθετήθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, αυτόματος φορητός απινιδωτής στην Τοπική Κοινότητα Αστροχωρίου Άρτας, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου .



Στο επί 24ώρου δράσεως και λειτουργίας Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αστροχωρίου ο Δήμος τοποθέτησε αυτόματο φορητό απινιδωτή με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων καρδιολογικών περιστατικών υγείας.

Έχει προηγηθεί από το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη με την βοήθεια του ΕΚΑΒ η πραγματοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου χρήσης απινιδωτή από δημότες της περιοχής. θα επιδιωχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η οργάνωση νέας ενημερωτικής δραστηριότητας απο το ΕΚΑΒ σε όλη την περιοχή.


 
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο με την συνεχή του παρουσία ,τις πολύπλευρες δράσεις καθώς και την αμεσότητα των σχέσεων που υπάρχει μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δημοτών είναι κομμάτι αναπόσπαστο και απαραίτητο των ορεινών απομακρυσμένων χωριών μας δημιουργώντας αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου μας.

Ο σχεδιασμός συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί αυτόματος φορητός απινιδωτής στην Τοπική Κοινότητα Πηγών εξίσου απομακρυσμένη περιοχή και με βεβαρημένο ιστορικό καρδιολογικών περιστατικών υγείας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης