«Με συνθήκες καύσωνα η ερχόμενη εβδομάδα»


- Ποιες περιοχές θα ψηθούν από τα 40αρια

Νέο κύμα καύσωνα αναμένει να χτυπήσει τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.



Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40-41 βαθμούς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερέα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Στην Κεντρική Μακεδονία το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ακόμη και στους 42 βαθμούς.

«Με συνθήκες καύσωνα η ερχόμενη εβδομάδα». Με αυτή τη φράση που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί τους πολίτες για τις «καυτές» ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει γενικευμένη άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το προσεχές Σάββατο (05/08/2017), με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Παρασκευή (04/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και για τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Χίος και Ψαρά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών είναι σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 1 υδροφόρο από την περιφέρεια.

Παράλληλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 23 πυροσβέστες, 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την πλήρη κατάσβεσή της.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ