Συναντήσεις στην Αθήνα του Χ. Τσιρογιάννη


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την στήριξη των αγροτών,...



...αλλά και τρόπους διάθεσης και ανάδειξης των προϊόντων της περιοχής μας, το ενδεχόμενο ένταξης έργων που αφορούν την αγροτική οικονομία της Άρτας στα χρηματοδοτικά προγράμματα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», «ΑΛΙΕΙΑ» κ.α., καθώς και την πρόταση που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσιρογιάννης για την δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της ανάδειξης του αναδόχου για τις μελέτες Οριοθέτησης του Ποταμού Αράχθου, ενός έργου που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο και την τοπική κοινωνία και που η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής μας.

Επίσης, στο ίδιο Υπουργείο είχε συναντήσεις για την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα της Άρτας, καθώς και για την διαδικασία ανακατάταξης του οδικού δικτύου της παλιάς Εθνικής Άρτας-Ιωαννίνων – από την Γέφυρα Καλογήρου μέχρι την Γέφυρα Ζούτου - από πρωτεύον σε δευτερεύον, λόγω της έναρξης λειτουργίας της Ιόνιας Οδού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αξιοποίηση των οικοπέδων εκατέρωθεν του δρόμου.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» Γιώργο Πατρίκιο με τον οποίο συζήτησαν την χρηματοδότηση έργων, μέσω των προσκλήσεων που αναμένονται από το Ταμείο, ενώ είδε και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πορεία χρηματοδότησης αθλητικών έργων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ