Πηγές:Τοποθετήθηκε ο αυτόματος φορητός απινιδωτής


Μετά τον Μεσόπυργο και το Αστροχώρι, ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της βελτίωσης των συνθηκών των δημοτών και της πρόληψης επικίνδυνων για την υγεία καταστάσεων, τοποθέτησε αυτόματο απινιδωτή στις Πηγές Άρτας στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Γραφείου .



Δημότες και εργαζόμενοι του προγράμματος 《Βοήθεια στο Σπίτι 》έχουν εκπαιδευτεί στην χρήση απινιδωτή και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε εκπαιδευτικό σεμινάριο που οργάνωσε ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. 


Η τοποθέτηση έγινε παρουσία της Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου , του πρώην Δημάρχου Τετραφυλλίας , εκπροσώπων του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και της Αδελφότητας Πηγιωτών , δημοτών καθώς και του ιατρού - Καρδιολόγου Βασίλη Κοίλια ο οποίος και σε σύντομη παρέμβαση του ενημέρωσε για την χρήση του απινιδωτή και έδωσε πολύτιμες συμβουλές .




Σε πλήρη συνεργασία Δήμος Γ. Καραϊσκάκη , Τοπική Κοινότητα Πηγών και Αδελφότητα Πηγιωτών θα κινηθούν στον καθορισμό ημερομηνίας όπου ο ιατρός Βασίλης Κοίλιας με την υποστήριξη συνεργατών θα οργανώσουν και θα παρουσιάσουν ενημερωτική εκδήλωση με αποκλειστικό θέμα την χρήση του απινιδωτή .

Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια τοποθέτησης απινιδωτών πρώτα στους απομακρυσμένους οικισμούς και ιδιαίτερα σ' αυτούς όπου τα Κέντρα Υγείας , Νοσοκομεία και Ιατρεία είναι σε μεγάλη απόσταση


Στην πρώτη δυνατότητα τοποθέτησης θα ακολουθήσει η Καστανιά , η Γρέβια , η Ελάτη , η Μεγαλόχαρη , τα Μηλιανά συνεχίζοντας προς τα χωριά που βρίσκονται πλησίον του Κέντρου Υγείας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης