Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ξαφνικά «έφυγε» ο στρατηγός Χρήστος Τζουμερκιώτης


- Ήταν πολύ αγαπητός στη κοινωνία της Άρτας

Ο στρατηγός Χρήστος Τζουμερκιώτης, με καταγωγή από Κτιστάδες, μεγάλωσε στην Άρτα, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές για να εισαχθεί στη συνέχεια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.Ο Στρατηγός "έφυγε" σε ηλικία 71 χρονών, την Δευτέρα το πρωί 7 Αυγούστου στο Μεσολόγγι, όπου ζούσε με την οικογένειά του μετά την αποστρατεία του. Η κηδεία του έγινε την επόμενη ημέρα στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα.

Σημειώνουμε ότι ο Χρήστος Τζουμερκιώτης, πέρασε δύσκολα χρόνια στην Άρτα. Ήταν παιδί φτωχής οικογένειας, η οποία για να επιζήσει και να αναθρέψει τα υπόλοιπα παιδιά της, διατηρούσε ένα μικρό υπόγειο μανάβικο στη περιοχή της πλατείας "Μονοπλιό" της πόλης.

 Όμως, ο Χρήστος Τζουμερκιώτης, κατάφερε να γίνει αγαπητός, πολύ αγαπητός, στη μικρή κοινωνία της Άρτας. Διατηρούσε τις φιλικές του σχέσεις, όλα αυτά τα χρόνια της στρατιωτικής του καριέρας και όχι μόνο, με αποτέλεσμα πολλοί αρτινοί στρατευμένοι που υπηρετούσαν υπό τις διαταγές του να απολαμβάνουν... "ενός άτυπου προνομίου". 

Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο...
Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του 

Νίκος Κοντογιώργος

Στη συνέχεια καταχωρούμε από το messolonghinews.blogspot.gr τη σχετική ανάρτηση η οποία αναφέρεται στην απώλεια του Χρήστου Τζουμερκιώτη

«Σήμερα το πρωί, η οικογένειά μου κι εγώ χαιρετίσαμε έναν άνθρωπο που λατρεύουμε, τον μπαμπά μας. Έφυγε ήσυχος, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούν πολύ. Το τελευταίο αντίο θα το πούμε αύριο στις 11 το πρωί (σ.σ. Τρίτη 8 Αυγούστου), στον Άγιο Παντελεήμονα Μεσολογγίου.
Σ’ ευχαριστούμε για όλα, μπαμπά! Και σε αγαπάμε πολύ!» είναι η ανάρτηση της συναδέλφου Κατερίνας Τζουμερκιώτη για την απρόσμενη απώλεια του πατέρα της, Χρήστου.

Δυστυχώς ο αξιαγάπητος στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, υποστράτηγος εα. Χρήστος Τζουμερκιώτης πέθανε σήμερα στο πρωί, από παθολογικά αίτια.

Μέχρι και την αποστρατεία του από τον Στρατό Ξηράς, ήταν ένα από τα πιο επίλεκτα στελέχη του, υπηρετώντας σε νευραλγικές θέσεις αλλά και στο εδώ στρατόπεδο.

Έχοντας, άρτια κατάρτιση και διοικητικές ικανότητες κέρδιζε τον σεβασμό των συναδέλφων του και κυρίως «έχτιζε» μοναδικές σχέσεις με τους στρατιώτες. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν του είχαν προσάψει το προσωνύμιο του «φανταροπατέρα».

Μετά την αποστρατεία του αφοσιώθηκε πέρα των οικογενειακών του υποχρεώσεων στη μεγάλη του αγάπη, όπως μας έλεγε , τη ζωγραφική, στήνοντας το δικό του ατελιέ, όπου και περνούσε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του.

Στη σύζυγό του Αθηνά Τάσσου, στις αγαπημένες του κόρες Κατερίνα και Βασιλική στα αδέλφια του και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ…

messolonghinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου