Αθαμάνιο: «Έσβησε» 55χρονος ελλείψει ασθενοφόρου


- Τραγωδία στην «Αθαμάνιο διαδρομή» 

 Ένας 55χρονος συνταξιούχος είναι το νέο θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας, καθώς, σε ακόμη ένα χωριό, δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όταν του παρουσιάστηκαν προβλήματα καρδιάς, με αποτέλεσμα να πεθάνει. 



Το χωριό, μάλιστα, στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, δεν είναι κάποιο απομακρυσμένο, αλλά το χωριό καταγωγής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το Αθαμάνιο Άρτας.

Το χωριό, δηλαδή, που ο πρωθυπουργός πέρασε αρκετά καλοκαίρια της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας, έχει μείνει χωρίς ασθενοφόρο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, αλλά και ο δήμαρχος. Και ήρθε, δυστυχώς, αυτή η ρημάδα "κακή στιγμή", με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνθρωπος που συμμετείχε στον αγώνα δρόμου, που γίνεται κάθε χρόνο στο Αθαμάνιο Άρτας.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνου Γαρνέλη, στο protothema.gr είναι συγκλονιστικές: «Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, υπάρχει ένας νεκρός 55 ετών που συμμετείχε στην Αθαμάνιο διαδρομή.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος την ώρα που έτρεχε μαζί με άλλους 172 συμμετέχοντες, έπαθε ανακοπή καρδιάς και έπεσε στο δρόμο. Τι να πω, δεν είχαμε ασθενοφόρο. Όσες φορές και αν έχω ζητήσει, ασθενοφόρο δεν είχαμε. Και ειδικά για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός».

Και προσθέτει: «Υπήρχε μονάχα ένας γιατρός που ήταν σε επιφυλακή για τον αγώνα και έτρεξε αμέσως στον 55χρονο και έστειλα και τη γυναίκα μου, που είναι γιατρός, να βοηθήσει. Εγώ πιστέψτε με πήρα επτά φορές τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι, που είναι και το πιο κοντινό νοσοκομείο στο χωριό, και μου είπαν ότι έχουν ασθενοφόρο, αλλά δεν υπάρχει οδηγός.

Αναγκαστήκαμε με ιδιωτικό όχημα να μεταφέρουμε τον άνθρωπο, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Θέλω να εξηγήσω ότι ως δήμαρχος έχω κάνει εκκλήσεις πάρα πολλές φορές για ασθενοφόρο, αλλά χωρίς ανταπόκριση»...

Πηγή: protothema.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ