Αρχίζουν οι κληρώσεις των 1.000 ευρώ


Για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα.



Η πρώτη κλήρωση θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». Κάθε χρόνο, με βάση το σχεδιασμό, θα μοιράζονται 12.000.000 ευρώ (1.000.000 ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.

Πώς θα λειτουργεί η φορολοταρία

 

Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Τα στοιχεία θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ώστε να ταυτοποιηθούν οι δαπάνες που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση.

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (ένας λαχνός ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

Ο αριθμός των λαχνών θα γίνεται με στάθμιση ώστε να μετρούν περισσότερο οι πολλές συναλλαγές των λίγων ευρώ και όχι μια συναλλαγή μεγάλου ποσού. Μετά την κλήρωση τα χρήματα θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω Taxisnet.

 newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ