Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Daily Mail: Απελπισμένοι τουρίστες διακόπτουν τις διακοπές τους σε Ελλάδα και Τουρκία


- Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας για ταξιδιώτες που «εγκλωβίστηκαν» στην Κω

Να αφήσουν πίσω τους θέρετρα της Ελλάδας και της Τουρκίας επιδιώκουν πολλοί «απελπισμένοι», όπως γράφει η Daily Mail, τουρίστες, που διακόπτουν τις διακοπές τους μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που συντάραξε τη νύχτα την Κω.Από τον σεισμό έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και τραυματίες- ορισμένοι σοβαρά.

«Στο αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται πολύς κόσμος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς οι παραθεριστές επιχειρούν να εγκαταλείψουν το ελληνικό νησί. Πολλοί απλώς περιμένουν με τις αποσκευές τους, λόγω της πολυκοσμίας.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους επισκέπτες του νησιού να προσέχουν καθώς υπάρχει η πιθανότητα μετασεισμών.

Οι τουρίστες εγκατέλειψαν τρομοκρατημένοι τα ξενοδοχεία τους και κάποιοι πήδηξαν ακόμα και από τα μπαλκόνια, ενώ για να σωθούν αναζήτησαν ασφαλέστερα μέρη καθώς τσουνάμι σάρωνε τα παραθαλάσσια σημεία, πλημμυρίζοντας μπαρ κι εστιατόρια, παρασέρνοντας αυτοκίνητα και μεταφέροντας βάρκες στους δρόμους» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Ο σεισμός συνέβη ενώ εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα τις διακοπές τους. Πολλοί όμως μπορεί να χάσουν τα χρήματα που έχουν δώσει καθώς πολλά ταξιδιωτικά γραφεία αρνούνται να τους αποζημιώσουν για ταξίδια στην Ελλάδα και την Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, εκτιμάται πως στην Κω βρίσκονται περίπου 8000 Βρετανοί- και πολλοί ακόμα είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν στο νησί τις επόμενες μέρες.

gfdh 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου