Εγεννήθη το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου»


- Στο Δίκτυο συμμετέχουν τρεις Δήμοι από την Άρτα

Έντεκα δήμαρχοι, από την Αργιθέα έως την ορεινή Άρτα, και από τα βόρεια Τζουμέρκα έως την Καλαμπάκα και την Αμφιλοχία, ενώνουν τις δυνάμεις τους, ιδρύοντας το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου»,....



...με το καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, όπως το ονομάζουν, να έχει κατατεθεί ήδη στο Πρωτοδικείο Τρικάλων.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον δήμαρχο Αργιθέας, Λάμπρο Τσιβόλα, που είναι και ο προσωρινός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, με στόχο, όπως αναφέρεται, τον συντονισμό δράσεων των Δήμων της Πίνδου.

Προσωρινή έδρα του Δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν τρεις Δήμοι από την Άρτα, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, ορίστηκε ο Δήμος Πύλης Τρικάλων και ειδικότερα η Τοπική Κοινότητα Στουρναρέϊκων.

Η μόνιμη έδρα θα αποφασιστεί σε επόμενη Γενική Συνέλευση.

Ο σκοπός της αστικής Εταιρείας είναι κοινωφελής, εκπαιδευτικός, πολιτιστικός και αναπτυξι­ακός και σε καμία περίπτωση δε θεωρείται κερδοσκοπικός/εμπορικός. Η Εταιρεία επικεντρώνει την δραστηριότητά της σε όλες τις περιοχές επικράτειας των εταίρων της.

 Μετά από διαβούλευση δέκα περίπου μηνών, οι δήμαρχοι 11 δήμων (Αργιθέας, Αγράφων,  Αμφιλοχίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Γ. Καραϊσκάκη, Καλαμπάκας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Πύλης, Νικολάου Σκουφά)  και 4 αναπτυξιακών εταιρειών (ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, ΑΝΚΑ ΑΕ, ΟΑΣΕ ΑΑΕ, ΑΤ ΑΑΕ) «συμφωνούν, συνομολογούν, συναποδέχονται τα παρακάτω και προβαίνουν στη σύσταση δικτύου Δήμων, στο πλαίσιο διεκδίκησης και υλοποίησής δράσεων, που θα χρηματοδοτούνται από Εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 101 του Ν. 3852/2010 και σύμφωνα με το άρθρο 220 παρ. 5 του Ν. 3463/2006».

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται:

Πρόεδρος:          Λάμπρος Τσιβόλας, δήμαρχος Αργιθέας
Αντιπρόεδρος:     Μαρίνος Γαρνέλης, δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων
Γραμματέας ΔΣ:   Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος Αγράφων

Μέλη ΔΣ:   Κων/νος Μαράβας, δήμαρχος Πύλης
Νικόλαος Χούτας, Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας
Ιωάννης Σεντελές, δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Περικλής Μίγδος, δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη
Χρήστος Σινάνης, δήμαρχος Καλαμπάκας
Γεώργιος Γώγουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα
Γεώργιος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου
Ευστάθιος Γιαννούλης, δήμαρχος Νικολάου Σκουφά

 ert.gr, dimosargitheas.gr/

 ΣΗΜ: Η κεντρική φώτο είναι από το χώρο της ιστορικής γέφυρας Κοράκου και διακρίνεται  (στο βάθος) επίσης η ιστορική Κούλια στη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ