Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ιόνια Οδός: Μυρίζει εγκαίνια με την παράδοση όλου του Αυτοκινητόδρομου


Πλησιάζει η ώρα της κορδέλας για την Ιόνια Οδό. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες από τον παραχωρησιούχο, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η πλήρης παράδοση του αυτοκινητόδρομου που θα σημάνει ταυτόχρονα την λειτουργία του από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα. (Βίντεο) Το τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τις Σελλάδες είναι  ολοκληρωμένο και ελάχιστα έχουν απομείνει ενώ αγώνας δρόμου γίνεται για το βόρειο τμήμα από την Πέρδικα μέχρι την Εγνατία για να μπορέσει να ολοκληρωθεί συνολικά ο αυτοκινητόδρομος.

Παράκαμψη Άρτας-Κόμβος Αμφιλοχίας Τώρα, οι παραδόσεις είναι ένα θέμα που μάλλον (όπως στις περιπτώσεις της Ολυμπίας και του Αιγαίου) αφορά την πολιτική και όχι την τεχνοκρατική διάσταση του έργου.

Είναι σχεδόν βέβαιο (και για λόγους εντοπιότητας) ότι το παρόν στην παράδοση της Ιόνιας Οδού θα δώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί ο χρόνος μέσα στο βαρύ πρόγραμμα που να χωρέσει και το συγκεκριμένο event.

Από την άλλη είναι πολιτικά ορθό, ο δρόμος να δοθεί πριν την μεγάλη έξοδο του Αυγούστου που φέτος αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ στην περιοχή, κυρίως λόγω της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.

Ωστόσο, επειδή στο παρελθόν πολλά έχουν λεχθεί με την παράδοση του δρόμου, σημειώνουμε ότι προς το παρόν έχει υπάρξει μία βεβαιότητα για παράδοση προς τα τέλη Ιουλίου, καλό θα ήταν όμως να περιμένουμε για να δούμε ότι αυτό τελικά πραγματικά θα συμβεί.

Να θυμίσουμε ότι τα δύο εναπομείναντα τμήματα έχουν μήκος 41χλμ (27χλμ το Αμφιλοχία-Σελλάδες και 14χλμ το Πέρδικα-Εγνατία) ενώ στην κυκλοφορία είναι τα υπόλοιπα 155χλμ στα τμήματα Αντίρριο-Αμφιλοχία και Σελλάδες-Πέρδικα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου