Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Γερμανικός Τύπος: Αναπτυξιακη τράπεζα σχεδιάζει η Ελλάδα


Η είδηση της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα αναπαράγεται από τον γερμανικό Τύπο.

H Handelsblatt  επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με δυο αξιωματούχος οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αρχών. Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν εγκρίνει ήδη προσωρινά σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας».

Κατά τα άλλα το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου μονοπωλεί σχεδόν η Σύνοδος Κορυφής του G20 και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Αμβούργο τις περασμένες ημέρες.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Αυτές οι πράξεις δεν σχετίζονται με κάποια δικαιολογημένη οργή», γράφει: «Γιατί δεν φώναξαν οι Σοσιαλδημοκράτες, Αριστεροί και Πράσινοι ακόμη πιο δυνατά στο ‘μαύρο μπλοκ’: ‘Ξεκουμπιστείτε!'; Επίσης δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι μπορεί η οργή των ειρηνικών διαδηλωτών και η καταστροφική μανία των φανατικών να στρέφεται κατά των ίδιων προβληματικών καταστάσεων, παρά ταύτα όμως δεν μπορεί να υπάρξει κοινός παρανομαστής με το ανθρώπινο μίσος που έδειξαν οι εγκληματίες. Οι βίαιοι αναρχικοί αντιμετωπίστηκαν σαν έφηβοι που μπορεί να είναι λίγο άγριοι, αλλά κατά βάση δεν έχουν άδικο».

Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Οι ταραξίες του G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20 και εισήγαγαν ‘υλικό’ για τα επεισόδια ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

Η εφημερίδα Tageszeitung σχολιάζει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ σχετικά με τα επεισόδια στο Αμβούργο ως εξής: «Τα επεισόδια την Παρασκευή ήταν τελείως ανούσια, βίαια, περιττά και επικίνδυνα. Ένα όμως δεν ήταν σίγουρα: ‘το ίδιο άσχημα με την τρομοκρατία ακροδεξιών και Ισλαμιστών’ όπως είπε ο Π. Αλτμάιερ. Ο άνθρωπος αυτός κατέχει ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα ενός κράτους, που μετρά πρόσφατες επιθέσεις τόσο νεοναζί και όσο και ισλαμιστών με πολλούς νεκρούς».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου