Εκταμιεύτηκαν τα 7,7 δισ. ευρώ της δόσης προς την Ελλάδα


- Μοσκοβισί: Οι Έλληνες βγαίνουν από την κρίση πιο δυνατοί 

Την πραγματοποίηση σήμερα της εκταμίευσης της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). «Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα», αναφέρεται στο λογαριασμό του ESM στο Τwitter.



Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα στην ατζέντα του Eurogroup.

«Δε θα μιλήσουμε σήμερα για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό νέο. Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια που έρχομαι εδώ», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα «καλό σημάδι» ότι τα «πράγματα προχωράνε».

Αναφερόμενος στην εκταμίευση των 7,7 δισ. που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουλίου, σημείωσε ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει περισσότερα έσοδα για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη της ανάπτυξης και κοινωνική συνοχή.

«Οι Έλληνες βγαίνουν από την κρίση πιο δυνατοί, με μία χώρα μεταρρυθμισμένη και έχοντας ωφεληθεί από την αλληλεγγύη των εταίρων τους», κατέληξε ο ευρωπαίος επίτροπος.

 Τράνσιτ η δόση, πάνε αμέσως πίσω

 Η σημερινή εκταμίευση ουσιαστικά πρόκειται για μια... στάση ολίγων ημερών στην Αθήνα καθώς μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων μόλις 800 εκατομμύρια από τα 7,7 δισ. θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Ως τις 20 Ιουλίου 6,9 δισ. θα έχουν δοθεί για πληρωμές του δημοσίου χρέους.

Τα 800 εκατ. ευρώ θα μείνουν στα χέρια της κυβέρνησης για να καλύψει ένα μέρος από το «βουνό» των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που ξεπερνούν τα 6,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν -όπου συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις που δεν έχουν αποδοθεί.


 newsbeast.gr, protothema.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης