Ανανέωση με 50 νέα στελέχη για τη Ν.Δ.


- Πρώτο στη σχετική λίστα των νέων στελεχών που δημοσιεύθηκε στη "Καθημερινή" είναι του αρτινού και Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ντίνου Παπαδημητρίου

Η πολιτική ανοικτών θυρών του προέδρου της Ν.Δ. ρίχνει γέφυρες σε νέους ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά θέλουν να προσφέρουν. Η δημιουργία του μητρώου στελεχών απέδωσε ήδη καρπούς. 



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η πολιτική είναι μια απαιτητική διαδικασία. Λέξεις-κλειδιά: εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, πειθώ. Βασική πρόκληση, η κινητοποίηση. «Η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική».

Η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών ενόψει της «απόβασής» του στη Θεσσαλία δεν ήταν τυχαία.

Η ανανέωση της Ν.Δ. μέσω του μητρώου στελεχών προχωράει σε πείσμα των καιρών, καθώς ακόμη 50 πρόσωπα από ολόκληρη την Ελλάδα –τα παρουσιάζει η «Καθημερινή»– εντάσσονται στο δυναμικό της.

 Το στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε τη δημιουργία του μητρώου στελεχών τον περασμένο Οκτώβριο, είναι προσωπικό. Τότε πολλοί μίλησαν για επικοινωνιακό νεωτερισμό. Το εγχείρημα είναι ριψοκίνδυνο, καθώς ξεφεύγει από την ασφάλεια των κομματικών διαπιστευτηρίων.

Επιδίωξή του είναι να σπάσει τα στερεότυπα και την παλαιά αντίληψη ότι το κόμμα είναι μια κλειστή δομή στην οποία έχουν πρόσβαση μόνον οι «εκλεκτοί» και όσοι έχουν γράψει χιλιόμετρα σε κομματικές οργανώσεις. Βασική επιδίωξη της δημιουργίας του μητρώου ήταν εξαρχής να σηκώσει ανθρώπους από τον καναπέ και να τους κάνει να κινητοποιηθούν.

Τα νέα πρόσωπα

Τα 50 νέα στελέχη της Ν.Δ. είναι οι εξής:

Ντίνος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσονάκας, Κατερίνα Ζιούτα, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Ηλίας Τσαούσης, Δημήτρης Λαθούρης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Γιάννης Δεληγιάννης, Ρουσλάν Μπουτζάν, Γιώργος Παππάς, Αγνή Κανδύλη, Αντώνης Χονδρονίκος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Θεολόγης, Αλέξανδρος Λαγάκος, Αντώνιος Γιαμβριάς, Γεώργιος Καραβάνας, Ανδρέας Παλευρατζής, Χρήστος Κουμουνδούρος, Σοφία Αναγνωσταρά, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μιχάλης Καντιδενός, Βασίλης Τσιφλικιώτης, Αναστασία Σακκαρέλη, Νίκος Κοροβέσης, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Σπύρος Λίτσας, Αθανάσιος Πηλιούνης, Ελένη Μαυρόγαλου, Γιώργος Λεούσης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Σπύρος Ραψομανίκης, Τόνια Αράχωβα, Γιώργος Κριμπάς, Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Βασίλης Μπορμπότης, Ιωάννης Σαμαράς, Πάνος Λώλος, Σωτήρης Κοπατσάρης, Βαλεντία Τσέπη, Μιχάλης Τάσσου, Σταύρος Βλαχογιάννης.

Δήλωση του Ντίνου Παπαδημητρίου

Με αφορμή τη δημοσιευμένη λίστα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδημήτριου προέβη στη παρακάτω δήλωση:

"Αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι κομμάτι της ανανέωσης που επιχειρεί ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανανέωση της παράταξης σε πολιτικό προσωπικό περνάει στην πράξη. 

Σπάνε στερεότυπα και παλαιοκομματικές αντιλήψεις, με τους ενεργούς πολιτικά πολίτες να μπορούν να έχουν ρόλο και άποψη. 

Η εμπιστοσύνη του προέδρου στο πρόσωπό μου με γεμίζει αισιοδοξία και μου δίνει μεγάλη δύναμη να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει για την Άρτα και την Πατρίδα. Το μέλλον μας ανήκει". 


  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης