Καρδίτσα: Α Ν Θ Η Ρ Ι Ω Τ Ι Κ Α 2017


17ες ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
( ΑΠΌ 22.7.2017 ΕΩΣ ΚΑΙ 26.7.2017)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανθηρού Καρδίτσας < Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ> (εδρεύει στην Αθήνα), από κοινού και με τη συμμετοχή του Τοπικού Συμβουλίου του Διαμερίσματος Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας, των Τοπικών Συλλογικών Φορέων του Ανθηρού (Σύλλογος Λαγκαδίου, Σύλλογος Μεταμόρφωσης) και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής... 



...διοργανώνονται 5νθήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Ανθηρό << ΑΝΘΗΡΙΩΤΙΚΑ 2017>> από 22.7 έως και 26.7.2017 με σκοπό τη μεταφορά στο Χωριό μας και στην Αργιθέα Πολιτιστικής Δύναμης καί όχι μόνο.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1983 και έκτοτε συνδιοργανώνονται και γίνονται ανελλιπώς ανά διετία, είναι πλέον θεσμός!!!


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/7 και ώρα 18οο
Έναρξη των Εκδηλώσεων με Δοξολογία στην Ι. Μονή Κατουσίου <ΤΟ ΓΕΝΝΕΣΙΟ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ> και με το πέρας αυτής θα γίνουν εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Μονής.-


Εν συνεχεία θα ακολουθήσει από τη Μονή Κατουσίου προς τον Ιερό Νααό Αγίας Παρασκευής Ανθηρού Λιτανεία με την Λειψανοθήκη και την εντός αυτής Εικόνα της Παναγίας, όπου εκεί θα τελεσθεί δοξολογία και στην Αγία Παρασκευή και στο Ιστορικό - Εκκλησιαστικό Μουσείο Ανθηρού όπου φυλάσσονται τα Ιερά Κειμήλια των Μοναστηριών και Εκκλησιών του Ανθηρού.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/7 και ώρα 21:30
Στην πλατεία του Ανθηρού στα πλαίσια των προσπαθειών για την ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ θα γίνει προβολή της ταινίας του Σκηνοθέτη ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από τον ίδιο για τη θρυλική ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ με αναφορές στο ιστορικό της και στην προσπάθεια Ανακατασκευής της.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/7 και ώρα 17:30
1) Αθλητικές Εκδηλώσεις (ποδόσφαιρο, βόλεϋ και μπάσκετ ανδρών, παίδων και νεανίδων) στα γήπεδα στο Μοναστήρι Ανθηρού.
2) βράδι ώρα 20:30 βράβευση αθλητών
3) βράδι ώρα 21:00
Στην πλατεία του Ανθηρού ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ μουσικό σχήμα του ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ της Καρδίτσας (ΦΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ τραγούδι – μπουζούκι, ΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τραγούδι & κιθάρα, που σημειούται ότι είναι Αργιθεάτες - εκ Καλής Κώμης).

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/7 και ώρα 8 το πρωϊ
1) Περιβάλλον και Καθαριότητα από εθελοντικές ομάδες Ανθηριωτών!!!
2) βράδι ώρα 21:οο

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην πλατεία του Ανθηρού.
Από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΤΤΑΣ με το θίασό του θα παρουσιάσουν το έργο < ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ >.
Σημειούται ότι το έργο ανεβαίνει στο Ανθηρό μετά από αίτημα των Φορέων μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας
κ. Βασίλειο Τσιάκο ο οποίος και το έκαμε αποδεκτό και τον ευχαριστούμε θερμά δημοσίως.

ΤΡΙΤΗ 25/7
- Από ώρα 8η πρωϊνή αρχίζει η προετοιμασία για το Παραδοσιακό μας Πανηγύρι της προστάτιδας του Χωριού μας Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.
- Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία στην Αγία Παρασκευή - Περιφορά της Εικόνας της στο Ανθηρό!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7
Θεία Λειτουργία - Δοξολογία και Ύψωμα - Προσκύνημα της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Μέγα Παραδοσιακό μας Πανηγύρι με τραπέζωμα όλων των παρευρισκομένων δωρεάν (πλην ποτών - αναψυκτικών) - προηγουμένων των καλεσμένων μας και των ξένων - και γλέντι ως την άλλη μέρα το πρωΐ με την Αργιθεάτικη παραδοσιακή ορχήστρα!!! (Δημήτρης Αυγέρης - Γρηγόρης Παπαδήμας - Βασίλης Κωσταρέλλος, Γιώργος Βασιλακάκος κ.α.). Θα εμφανισθεί τιμής ένεκεν και το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας <Η ΜΕΡΙΜΝΑ>!!!

Ο Σύλλογος Ανθηριωτών Αθήνας θα διενεργήσει λαχειοφόρο αγορά με ακριβά και χρήσιμα δώρα και κλήρωση επιτόπου για την αντιμετώπιση των εξόδων των εκδηλώσεων. Ο λαχνός τιμάται ένα (1) ευρώ.
Ανθηριώτισσες και Ανθηριώτες,
Αργιθεάτισσες και Αργιθεάτες,
Φίλες και Φίλοι εκ Ραδοβιζίων Άρτας,
Φίλες και Φίλοι του Ανθηρού και της Αργιθέας

Σας προσκαλούμε να δώσετε το παρόν στις Πολιτιστικές μας Εκδηλώσεις και να είσθε βέβαιοι πως θα πάρετε φεύγοντας τις καλύτερες αναμνήσεις!!!
Καλή Αντάμωση και Καλό Καλοκαίρι!!!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης