Μαθητής με αυτισμό έπιασε 17.090 μόρια στις πανελλαδικές


- Η απάντησή του σε όσους τον έλεγαν «διαφορετικό»

Μέσα στα παιδιά που έδωσαν φέτος τη μάχη των Πανελλήνιων και ο Δρόσος Κονδύλης, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου που συγκέντρωσε 17.090 μόρια, μια βαθμολογία που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή θέλει, αν και εκείνος προτιμά τον τομέα του τουρισμού.



Ο ίδιος αισθάνεται «πολύ καλά» όπως δήλωσε στο ilia24.gr με αυτή του την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής»!

Οι συμμαθητές του τον συγχαίρουν γιατί είναι από αυτούς που έφτασαν στην πηγή και πίνουν νερό. Ο  ίδιος συμπληρώνει πως όσο νερό και να πιεί ποτέ δεν θα νιώσει πως ξεδίψασε.

Ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα», έπρεπε να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του.

Να προσπαθεί χίλιες φορές περισσότερο να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στο φάσμα του αυτισμού και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δίπλα του πάντα η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις  ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.

 newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ