Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στο Δημαρχείο Άρτας


Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζοντας το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της βελτίωσης των συνθηκών των πολιτών και της πρόληψης επικίνδυνων για την υγεία καταστάσεων, εγκατέστησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Δημαρχείο της Άρτας. Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υποδομή των φορητών απινιδωτών, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να σώζουν στην κυριολεξία ζωές.
 

Μπορεί να τον χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε πολίτης έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν από τον Δήμο Αρταίων σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, δηλαδή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τεχνητής αναπνοής. 

Σύντομα ο Δήμος Αρταίων θα τοποθετήσει κι άλλους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε σημεία της Πόλης, με αποκλειστικό σκοπό να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαιριών για τη σωτηρία ατόμων. Επίσης θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, χάρτης με τους απινιδωτές που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, τους χορηγούς των απινιδωτών, τον Ιατρό Κ. Λαγό, το Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, το ΕΚΑΒ αλλά και την Δημοτική Ομάδα ΔΟΑΚ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου