Ένας σύγχρονος κι ασφαλής δρόμος για το Καναλάκι


Ένας νέος οδικός άξονας και επίσημα παραδόθηκε στην κυκλοφορία. 

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το Καναλάκι με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, μία πρόσβαση γρήγορη κι ασφαλή.



Ο οδικός άξονας αποτελείται από δύο βασικά υποέργα.

Το πρώτο υποέργο, είχε σαν αντικείμενο την απευθείας σύνδεση του Καναλλακίου με την εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Η νέα οδός διέρχεται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καναλλακίου και Κουκουλίου, και έχει μήκος περίπου 7 χιλιόμετρα, από τη διασταύρωση προς Χόχλα μέχρι τη διασταύρωση με την εθνική οδό. 

Η δημοπρασία έγινε στις 14 Ιουλίου 2009 και ανάδοχος αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ. Η χρηματοδότηση ήταν αρχικά από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2007-2013 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η συνολική δαπάνη του υποέργου έφτασε σύμφωνα με τον 6ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών στις 4.845.591,64 ευρώ.

dromos kanal2

Το δεύτερο υποέργο, είχε αντικείμενο την κατασκευή, στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα, γέφυρας μήκους 60 μέτρων, πλάτους 10,50 μέτρων (για δύο λωρίδες κυκλοφορίας) και ύψους 1,80 μέτρων. Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει φορέα από τρία ανοίγματα μήκους 14,50 μέτρων -30 μέτρων και 14,50 μέτρων αντίστοιχα.

Έχει προεντεταμένη διατομή και η θεμελίωσή της έγινε σε δύο ακρόβαθρα και σε δύο κυκλικά μεσόβαθρα, επάνω σε συστοιχία φρεατοπασσάλων. Η δημοπρασία έγινε στις 25 Απριλίου 2013, και ανάδοχος αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση Δ. ΣΙΩΖΟΣ ΟΕ (ΔΟΜΗ ΟΕ). 

Η χρηματοδότηση ήταν αρχικά από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2007- 2013 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.Η συνολική δαπάνη του υποέργου έφτασε σύμφωνα με τον 4ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών στις 870.228,18 ευρώ.

"Το έργο διευκολύνει την πρόσβαση στην έδρα του Δήμου Πάργας, το Καναλλάκι και ανοίγει νέες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε και με άλλα νέα έργα", ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στη θέση της γέφυρας του έργου, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιολδάσης, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, οι Δήμαρχοι, Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραίμη, Ζηρού κ. Νίκος Καλαντζής, Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς και Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτρης Τσουμάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας ταξίαρχος κ. Δημήτρης Σιόρεντας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πρέβεζας κ. Αθανάσιος Γούλας, Περιφερειακοί ,Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος δημοτών.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης