Τζουμέρκα:Ρωτώντας στα χωριά προχωρούν οι επισκέπτες


Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο Ροδαυγής που διεκδικεί καλύτερη σήμανση στον άξονα της Ιόνιας και κυρίως στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Αμμοτόπου, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι μέσω αυτού μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση και στην περιοχή των Τζουμέρκων. 



Με διαπιστωμένο ήδη το πρόβλημα καθόσον πολλοί επισκέπτες φτάνουν στο Γοργόμυλο και αναζητούν ενημέρωση στα τοπικά καφενεία προκειμένου να επισκεφθούν τις περιοχές των δυτικών Τζουμέρκων, το τοπικό Συμβούλιο Ροδαυγής διαβιβάζει τα πρακτικά της συνεδρίασης όσο και την ομόφωνη απόφασή του στο Δήμο Αρταίων -και αντιστοίχως την κοινοποιεί- αναζητώντας την παρέμβασή τους για να δοθεί λύση, στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τον βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, τον βουλευτή ΝΔ Άρτας Γιώργο Στύλιο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Επιμελητήριο Άρτας και τη «Νέα Οδό».

Ο ημικόμβος Αμμοτόπου επί της Ιόνιας οδού σχεδιάστηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη των Δυτικών Τζουμέρκων δίνοντας πρόσβαση στους επισκέπτες, όμως σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ροδαυγής, δεν εκπληρώνεται ο στόχος αν δεν υπάρξει σωστή σήμανση και ενημέρωση του επισκέπτη για το γεγονός ότι από τον εν λόγω κόμβο μπορεί να επισκεφθεί προορισμούς στα Τζουμέρκα.

Το πρόβλημα εν τω μεταξύ άρχισε να διαπιστώνεται από την περίοδο της τουριστικής κίνησης του Πάσχα όταν -όπως είχαν σημειώσει τότε εκπρόσωποι του κλάδου- αρκετοί επισκέπτες έφταναν στην έξοδο της Ιόνιας στο νομό Ιωαννίνων, κι επικοινωνούσαν με καταλύματα της περιοχής Ροδαυγής, αναζητώντας το δρόμο.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ροδαυγής, λοιπόν, απευθύνεται σε όλους τους εκπροσώπους και τις αρμόδιες αρχές μεταφέροντας την ομόφωνη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία προτείνει:

Την τοποθέτηση πινακίδων στις εξόδους, του κόμβου Τσαγκαρόπουλου και ημικόμβου Αμμοτόπου με προορισμούς Τζουμέρκα, ή Γέφυρα Πλάκας ή κάποιους τουριστικούς προορισμούς (Ροδαυγή, Κεντρικό, Καταρράκτη, Πράμαντα κλπ).

Την τοποθέτηση πινακίδας μετά την έξοδο Τσαγκαρόπουλου και μετά αυτή του Αμμοτόπου με ευθύνη μάλλον της ΠΕ Άρτας, όπου θα αναγράφονται όλα τα μεγάλα χωριά του Ξηροβουνίου και των Τζουμέρκων και οι αποστάσεις τους.

Σε αυτή την περίπτωση μιλούν για μπλέ πινακίδα, όπως όλες όσες βρίσκονται σε επαρχιακούς δρόμους, όπου όμως θα κοινοποιείται στον επισκέπτη-οδηγό που βγαίνει από τον ημικόμβο σε ποια χωριά οδηγεί η κατεύθυνση αυτή.

Επίσης διεκδικείται τοποθέτηση πινακίδων, στην διασταύρωση Αμμοτόπου με Εθνική οδό Φιλιππιάδας- Γοργομύλου, μία προς ημικόμβο Αμμοτόπου-Αθήνα και μία προς κόμβο Τσαγκαρόπουλο-Ιωάννινα.

 ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ