Πρέβεζα: Πλωτά αμφίβια αμαξίδια για ΑΜΕΑ


Δύο πλωτά αμφίβια αμαξίδια έχει προμηθευθεί ο Δήμος Πρέβεζας για τις πολυσύχναστες παραλίες Κυανής Ακτής και Καστροσυκιάς.(Η παραλία της Κυανής Ακτής βρίσκεται στην άκρη της πόλης πολύ κοντά στο ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας).




Ο Δήμος Πρέβεζας προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση έχοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης λόγω ηλικίας αλλά κυρίως γιατί διακρίνονται από μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης(ΑΜΕΑ), στις παραλίες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο Δήμος Πρέβεζας παρέχει και την ναυαγοσωστική κάλυψη στις χαρακτηριζόμενες ως πολυσύχναστες παραλίες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσουν βαθμιαία όλες οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Πρέβεζας από ένα τέτοιο αμαξίδιο ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες με δυσκολία κίνησης, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Διαμερισμάτων χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να απολαύσουν αυτό που αυτονόητα δικαιούνται.

Ενα μπάνιο στις υπέροχες από κάθε άποψη παραλίες μας που απλώνονται σε μήκος 37 και πλέον χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο αμαξίδιο παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του. Επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα. Είναι κατάλληλο για τη θάλασσα, τη λίμνη ή την πισίνα. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες παιχνιδιού και διασκέδασης.

Ετσι με τη χρήση διαδρόμου πρόσβασης στις παραλίες, παρέχει στα εμποδιζόμενα άτομα και ειδικότερα στα Α.Μ.Ε.Α., εύκολη πρόσβαση και κυρίως είσοδο – έξοδο στο νερό, ώστε να απολαμβάνουν όλες τις τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις παραλίες.

Από το Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης 
και Πληροφορικής του Δήμου Πρέβεζας 

http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ