Νέος Αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Άρτας


- Επίσης πληρωμές οφειλόμενων του 2013 και 2014 προς εργαζόμενους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει στον αέρα ο Διεθνής Διαγωνισμός για την προμήθεια νέου μηχανήματος, καθόσον από το υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, οπότε η μέρα που το νοσοκομείο Άρτας θα αποκτήσει αξονικό τομογράφο 16 τομών και νέας από κάθε άποψη τεχνολογίας φαίνεται πως δεν θα αργήσει.



Η ενημέρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού τις αμέσως απόμενες ημέρες, μόνο θετική αντανάκλαση έχει τόσο στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας όσο και στην τοπική κοινωνία, διότι το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει πολύ και όχι μόνο την Άρτα αλλά το Πανελλήνιο.

Μάλιστα είναι γνωστό στην μικρή μας πόλη ότι αρκετές φορές ο αξονικός τομογράφος αποτέλεσε και πρόσφορο θέμα για την άσκηση πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα με έντονη παραπληροφόρηση και μικροπολιτική.

Ασφαλώς και ο Διεθνής διαγωνισμός απαιτεί προθεσμία ενός μήνα και ακολούθως όπως ορίζει ο νόμος, απαιτείται επιπλέον χρόνος για τυχόν κατάθεση ενστάσεων μέχρι την τελική κατακύρωση, όμως μπήκε πια το νερό στο... αυλάκι για την ανανέωση του εξοπλισμού εις ότι αφορά το σημαντικό αυτό μηχάνημα, για το οποίο στο μεταξύ χρόνια τώρα υπήρξε καταγεγραμμένη η ανάγκη.

Κι όχι βέβαια γιατί το υπάρχον δεν κάνει τη δουλειά του, αλλά γιατί ως μοντέλο δεν υποστηρίζεται πια με τυχόν ανταλλακτικά σε περίπτωση βλάβης. Επιπρόσθετα όμως και γιατί το νοσοκομείο Άρτας αποτελεί μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που δεν περιορίζεται μόνο στα όρια του νομού.

Έτσι με ικανοποίηση για το τελικό βήμα, που είναι η δημοσίευση του διαγωνισμού, μεταφέρθηκε η σχετική ενημέρωση και από τον διοικητή του νοσοκομείου Άρτας, Βασίλη Μπαλάσκα, λίγο μετά την ολοκλήρωση και σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Νωρίτερα στην συνάντηση αυτή υπήρξε και η ανακοίνωση μιας ακόμη θετικής εξέλιξης που αφορά την πληρωμή οφειλόμενων του 2013 και 2014, προς τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για δεδουλευμένα υπερωριακής απασχόλησης που επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν είχαν καταβληθεί, με πολλές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις να έχουν γίνει από εκείνη την περίοδο, από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση υπήρξε τελικά νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην χαθούν τα δεδουλευμένα και πλέον όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση από τον Διοικητή τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το σύνολο των παλαιών αυτών οφειλών.

 ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ