Βασίλης Τσίρκας: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο, στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιείται στην Άρτα το τριήμερο 1-3 Ιουνίου 2017.



 Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις εργασίες της Συνέλευσης, ο κ. Τσίρκας δήλωσε τα εξής: «Ο τομέας των υδατικών πόρων είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας. Ο νομός της Άρτας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου είναι πλούσια σε υδατικούς πόρους.

Η ζωτική σημασία του τομέα των υδατικών πόρων είναι δεδομένη. Συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και αποτελεί ευθύνη αδιαπραγμάτευτη της πολιτείας η ορθή διαχείρισή του, ώστε να διαφυλάσσεται η επιθυμητή ισορροπία της κατανάλωσης χωρίς τη διατάραξη του οικοσυστήματος.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η διαχείριση και η υπεράσπισή του ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων μας. Το διακύβευμα σήμερα είναι η ορθολογική διαχείριση με σεβασμό στο περιβάλλον και με δεδομένο ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Οι χώρες που δεν σεβάστηκαν τους φυσικούς τους πόρους φτώχυναν σε όλα τα επίπεδα. Επομένως η ύδρευση και η άρδευση πρέπει να γίνονται λελογισμένα και με την ευθύνη της πολιτείας.

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης υδατικών πόρων και στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ