«ARTΛΠΜ - Μουσική στην Πόλη»


Το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου αναθερμαίνει τις σχέσεις του με το κοινό της πόλης της Άρτας με δύο μουσικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00, στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας, σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και ελεύθερη είσοδο. 



Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 το εργαστηριακό σύνολο «Μουσικές Ιστορίες Πίσω από Πρόβες», υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κομματά θα παρουσιάσει λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες προερχόμενες από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Αίμου.

Θα ακουστούν κομμάτια όπως η «Πατρούλα» από τη Μακεδονία, «NefesNefese» από την Τουρκία, «JovkaKumanovka» απο τα Σκόπια, «Szerelem» και «Belibuba» από την Ουγγαρία, «Καραγκούνα» από τη Θεσσαλία, «Χαλασιά μου» από την Ήπειρο, «Ψες ειδιά στ’ όνειρό μου» και «Στης Σαλονίκης το τσαρσί» από τη Θράκη, «Μανές της καληνυχτιάς» από τη Μικρά Ασία, ενορχηστρωμένα με τη φρέσκια ματιά του εργαστηρίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και δεύτερο εργαστηριακό σύνολο υπό με την καθοδήγηση του Θάνου Σταυρίδη, που θα ερμηνεύσει τα κομμάτια «DadaSali», «FromhelltoBaku» και «Knifedance».

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι συνεργάτες του (φοιτητές του ΤΛΠΜ) θα παρουσιάσουν «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας», ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του ρεμπέτικου, καθώς και τραγούδια της Αμερικής.

Στη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται βίντεο που εξιστορούν τη μετανάστευση στη νέα γη, με αρχειακό υλικό και αποσπάσματα από το «Συναξάρι» του Ανδρέα Κορδοπάτη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ